MI NA ZABORAV NEMAMO PRAVO: Simić na godišnjicu pogroma poručio - "Ideologija mržnje prema svemu srpskom i dalje je prisutna"

Novosti online

17. 03. 2023. u 12:57

ČLAN Predsedništva Srpske liste Slavko Simić naveo je da na današnji 17. mart, kada su mučeničkom smrću stradali naši sunarodnici, gorele naše kuće i svetinje, pamtimo jedan od najvećih zločina na tlu savremene Evrope i to pred očima međunarodne zajednice.

МИ НА ЗАБОРАВ НЕМАМО ПРАВО: Симић на годишњицу погрома поручио - Идеологија мржње према свему српском и даље је присутна

Foto: Kosovo Online

Simić je istakao da za porodice stradalih i prognanih rane su podjednako bolne i 19 godina kasnije jer krivci i inspiratori ovog zla nikada nisu odgovarali. 

- Danas, nakon dvadeset godina od Martovskog pogroma, ideologija mržnje prema svemu srpskom i dalje je prisutna kod pojedinih neodgovornih političara u Prištini, koji svoju težnju sprovode perfidno, želeći na taj način da izbrišu srpsko postojanje. Na Kosovu i Metohiji, ali i na svakom srpskom stradalnom mestu, čuvamo od zaborava sva naša stradanja, koja smo otrgli od zaborava zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je celom svetu podigao svest o mučeničkom proterivanju i stradanju našeg naroda onako kako mnogi pre njega nisu ni smeli ni hteli. Zato, mi na zaborav nemamo pravo, a za mir imamo obavezu prema našoj deci i budućnosti na ovim prostorima - napisao je Simić na Fejsbuku. 

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a