VUČIĆ U SREMSKOM OKRUGU: Predsednik završio posetu obraćanjem građanima Sremske Mitrovice (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2023. u 13:14 >> 15:30

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić bio je u poseti Sremskom okrugu.

ВУЧИЋ У СРЕМСКОМ ОКРУГУ: Председник завршио посету обраћањем грађанима Сремске Митровице (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Predsednik Vučić se nakon obilaska vratio u Sremsku Mitrovicu gde se obraća građanima

Aleksandar Vučić završio je sa obilaskom Sremskog okruga i vratio se u Sremsku Mitrovicu gde se obratio građanima.

Veliki broj građana okupio se na gradskom trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici da dočeka Vučića.

Foto: Novosti

Predsednik se pozdravio sa okupljenim građanima, a zatim je izvedena himna Srbije. 

Foto: Novosti

- Dame i gospodo da vas zamolim da spustimo te banere i zastave da bi drugi videli. Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju i nikada ovoliko ljudi nije bilo u Sremskoj Mitrovici kada sam dolazio. Sve što sam razmišljao da vam kažem, sve o onome što bi trebalo da uradimo i da vas obradujem o tome ću kraće nažalost, a govoriću o onome što se nadvilo nad našom zemljom kao opasnost. Postoje stvari o kojima ne mogu javno da govorim i moram da bude gospodar neizgovorenih, a sluga izgovorenih reči. Znam ja da ste vi ovde jer vas iste brige more jer razumete šta se u svetu dešava. U najlepšem mestu na svetu, vrtiću "Poletarac" dobijam vest o izdavanju naloga za hapšenje Putina i kad bismo samo mi Srbi pokušali da izdržimo da ne pokazujemo svoje opredeljenje. Ono što nam to donosi i kako će uticati na nas, izvesno je da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba. Od toga da će to u Rusiji izaći na javni podsmeh a to nije stvar ni za osmeh ni za podsmeh. Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na one koji se nisu okrenuli ka Ruskoj Federaciji. Odjednom su i Mađarska i Turska za ulazak Finske u NATO, što znači da do dolaska Sija Zapad diže basen bezbednosti i šalju signal da oni koji hoće da pričaju sa Putinom snosiće teške posledice i svestan sam situacije sa kojom ću se suočiti. Sutra će u Ohridu biti teško, moraćemo da promišljamo poteze i ono što je nama glavni cilj, a plašim se da nismo daleko od Trećeg svetskog rata, a nijedan nas nije zaobišao -rekao je predsednik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Naš cilj uprkos teškim okolnostima je da naš državni brod vodimo sigrnom rukom do sigurne luke, da ne učestvujemo ni u kakvim sukobima da sačuvamo državu i gledamo svoja posla. Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, nisam bezdušan kako me drugi predstavljaju, već je moj posao da budem bezdušan kako ne bi ginula naša deca i tog posla ću da se držim.

- Imamo kroz istoriju brojne primere loših i neodgovornih odluka u važnim momentima jer smo podilazili emocijama ljudi. Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se sve okrenulo naopačke. Igraće do uništenja jedni drugih, mi ovu našu malu zemlju moramo da sačuvamo i to je jedini zadatak koji imamo. I neka me psuju i jedni i drugi i oni kojima su druge države draže od Srbije. Imamo samo jednu zemlju da sačuvamo! I kada neki govore ko će pobediti, za nas je spas da ni u čemu ne učestvujemo. Svi kao da žele da o tog problema naprave veći. Svi govore o porazu jedne ili druge strane, a ne o miru. Mi samo tražimo da nas ostave na miru i da nas ne uvode u nove sukobe i ne nasedajte na trikove, imamo mi mnogo budala u našoj zemlji koji bi nas lako uvukli u sukobe koji tvrde da treba da biramo stranu. Mi smo mali da doprinesemo nečemu, ali nismo mali da izgubimo našu decu.

- Neki neodgovorni tipovi nam kažu da odustanemo od svega, da se sakrijemo pod sto kao što su oni radili. Pre 19 godina su nam isporučivali Srbe kao kilo mesa Hagu, ti isti lažni patrioti koji žele da slome kičmu slobodarskoj i slobodnoj Srbiji. Znamo šta su nam crvene linije i sada nam je više nego ikada potrebna mudrost, a ne budalisanje jer tako možemo samo da ugrozimo budućnost.

Foto Tanjug

- Uradićemo opštu bolnicu od 17.000 kvadrata jer smo vam to dužni. Stiže još invstitora za Šid, Irig i ostale opštine, a za sve to je potreban mir i to ćemo očuvati. Svet je drugačije i lošije mesto za život, kao da su svi poludeli, ni sa kim ne možete da razgovarate. Ništa nas dobro ne čeka po tom pitanju dalje, a mi moramo da gradimo zemlju, da povećavamo penzije i plate, da majkama obezbedimo veća primanja, kao i da popravimo socijalnu sferu. Za to je potrebno da se ne mešamo u sukobe velikih. Srbija je jedna od retkih slobodnih država, tako mala a tako slobodna i za to ste se vi izborili. 

- Svaki put kad slušate ove što su nas uništili, kad kažu ucenili su Vučića, ne mogu da me ucene znate zašto, jer me ucene dotiču isto kao vas običnog građana koji najviše voli svoju zemlju, jer nemam račun u inostranstvu kao oni. Šta god radili braniću i čuvaću Srbiju i od vas i ovih spolja koji hoće da nas unište po svaku cenu, a Srbija nema cenu. Sprečavaju me kao da nešto potpišem, evo sad vam kažem neću potpisati ništa. 

- Mnogo smo jači nego što smo bili. Da znate nikome rat nije bio brat. Nemojte da sa lakoćom hrlite u ludosti i to vam kažem kao predsednik koji brine o otadžbini jer znam šta će sve da se zbiva. Ostaje nam mnogo toga da uradimo u Sremu, od kanalizacije, vodovoda, bonica, škole, pruga, moramo da gradimo, a sve to možemo ako čuvamo mir. Svako od nas je voleo manje ili više i Miloševića, Tadića i Koštunicu.. i svi su oni bili bolji govornici od mene, ali hajde da vidimo rezultate i videćete da nije bitno dal vam se neko dopada ili ne, i zato je važno da mi verujete. Danas kad sam video vest zamalo se nisam srušio jer znam kako će biti po našu zemlju. Ne postoji rat a da smo ga mi izbegli. Uvek prvi i uvek najviše nastradamo. Ajde da jednom sačuvamo svoju zemlju, dajte da sačuvamo ovaj 21. vek, da imamo više dece i ljudi. Dajte da pričamo o budućnosti i veštačkoj inteligenciji. 

- Molim vas da svoje emocije spustimo i da sačuvamo svoju zemlju. Tako ćemo sačuvati jedinstvo našeg naroda gde god se nalazimo u zemlji. Ovde je i Ištvan Pastor i molim sve Mađare, Rome, Slovake.. svi smo ovde građani Srbije i molim vas da zaštitimo našu državu. Veliko hvala što ste me slušali i hvala na podršci. Teško vreme je pred nama, veliko breme za sve nas, a ja vam dajem obećanje da ću čuvati svaki vaš dom i svaki pedalj naše zemlje. Hvala za ovakav doček, nadam se da ćemo imati bolje vesti iz sveta, ali i ovde u Srbiji. Mnogo hvala za sve, mnogo vas volim. Neka živi Srem, neka živi Mitrovica i neka živi naša jedina i najlepša Srbija!

 

Vučić u Šidu obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer

Predsednik Vučić stigao je u Šid gde će obići poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer. Predsednik se pozdravio sa članovima porodice i krenuo u obilazak.

Vučić se osvrnuo na Putinov nalog, i našalio se na svoj račun rekavši da bi se rado vratio u vrtić i seo da razmisli šta činiti.

Vučić je podsetio na subvencije za ratare. Kaže da je svestan količine posla sa kojima se suočavaju srpski poljoprivrednici i divi im se na neisrpljenosti i poslu koji obavljaju.

- Nemojte da žalite uloženi novac, sve će vas se to vratiti. Ovde vam je čisto kao u apoteci, imate najskuplju mehanizaciju. Četiri generacije su vam ovde, zaista divno. Odete li kad u Slavoniju? Ja kad pričam sa mojim ocem o spaljenim kućama, on mi govori kakav je osećaj kad sve to vidiš - kao da čekaš da ćeš se vratiti - rekao je Vučić. 

- Dali smo nalog pošto imamo malo rezervi uree i MPK i zato treba 6 milijardi dinara da bismo kupili 50 plus 40 hiljada tona uree da bismo intervenisali na tržištu, a potrošimo milion. Od namirnica kupujemo soli povećamo 50 posto, sardine i graška. Sad očekujemo samo dalju eskalaciju, naročito posle one vesti koja me je zatekla u vrtiću. Moram da sednem i da zapišem i razmislim, a ima i onih pametnih koji reaguju na prvu loptu. Plašim se da idemo u pravcu najvećeg sukoba u svetu. Da li iko ima pameti da zaustavi ovo. Bolje da se ja vratim na klupicu i razmislim kako da nas zaštiti, pošto ima neodgovornih koji bi nas odmah izložili opasnosti. Pitanje je kako će sve ći posle ovoga. Vidite da su u Iranu pronašli litijum, a pitanje je šta će biti obzirom da su najveći izvoznici đubriva i gasa. Smejem se od muke verujte mi - rekao je predsednik.

Foto: Printskrin

- Daćemo veliki novac za obnovu škola. Radićemo na putnoj infrastrukturi, naročito put Adaševci-Kuzmin. Od Iriga ćemo napraviti centar vinskog turizma, ali su nam putevi potrebni i od velikog su značaja za Šid koji će imati veća primanja pa će moći da finansira sam puteve. Pričao sam sa Plenkovićem sad u Davosu o pruzi Beograd-Zagreb. Šid bi procvetao kad bi imao voznu liniju ka Zagrebu i Ljubljani. Uložićemo i u Muzej Save Šumanovića, još turističkih sadržaja na Fruškoj gori i šta još može u poljoprivredi. Put Sremska Rača-Kuzmin koji će vas spojiti sa Republikom Srpskom i Austrijom. Šid ima manji budžet od svih sremskih opština bez obzira na broj stanovnika. Šid je opština u kojoj smo najmanje napravili, ali idemo dalje. Šid je strateški važno mesto zbog blizine sa Hrvatskom i zato ćemo uložiti više novca, i zato se posvećujemo Šidu i Irigu. Verujem da kad sledeći put dođemo u Šid imaćemo bolje rezultate - izjavio je predsednik.

Vučić u Rumi obišao novootvoreni vrtić "Poletarac"

Predsednik Vučić nalazi se na putu ka Rumi gde ga očekuje veliki broj građana.

Predsednika su velikim aplauzom pozdravili prisutni.

- Hvala što ste u ovolikom broju došli ispred vrtića da me sačekate. Doveli smo dosta fabrika, ali ono što je bitno je da krećemo u potpuno zamenu asfalta 4,5 km najprometnije ulice, čime ćemo zaštiti radnike fabrika, zatim prečistač otpandih voda, pruga ka Pazovi, Mitrovici i Šidu, penzionerima idu veće penzije ali i plate za zaposlene. Ruma će biti najbolje povezano mesto sa drugim delovima Srbije, a posle Fruškogrskog koridora i kada u septembru otvorimo autoput sa Šapcom i ka Loznici biće uvezani sa više autoputeva, a naročito sa Beogradom i Novim Sadom. Veliko hvala za podršku u smutnim vremenima, kada je potrebno da se brine o državi i njenim interesima. Ja da obamanjujem narod i govorim da je sve lako neću, ovih što lažu i psuju ima na pretek, ja ću govoriti istinu u lice, istinu ne možemo da promenimo ali možemo da poboljšamo situaciju. Neka živi Ruma, živela Srbija - rekao je Vučić.

Zahvalio se na podršci naših vitalnih interesa za razliku od onih koji su rušili našu državu vodeći se sopstevenim interesima.

- Samo da znaju ljudi, 8,9 godina Ruma je bila u minusu 500 miliona dolara. Počeli smo da dovodimo fabrike i sad smo boga mi u plusu - rekao je Vučić.

- Besplatni udžbenici i prevoz je samo deo uloženih sredstava u Rumi, ukinute su liste čekanja što se tiče vrtića, uvedene su novčane pomoći radi podizanja nataliteta kako za trudnice tako i za nezaposlene porodilje - rekla je direktorka vrtića.

Predsednik je zatim pozdravio decu u vrtiću.

Predsednik je zatražio da pročita vest o Putinu i krivičnoj prijavi Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine. Vučić je pročitao vest o izdavanju naloga za hapšenje ruskog predsednika u kom su navedeni razlozi za koji se Putin tereti.

Foto: S. Kostić

- Taman sam pomislio da imamo lepih vesti, ali vidite kako se sve komplikuje - rekao je Vučić.

Vučić navodi da je oduševljen kako izgleda novoizgrađeni vrtić u kom može biti primljeno čak 300 mališana, a zauzima prostor od preko 2.000 kvadratnih metara.

U Rumi se očekuje priliv stanovništva, pa su potrebna nova ulaganja jer će postojati dosta radne snage koji će moći da popune nova radna mesta. Predsednik je potom obišao i novu halu za fizičko. 

Foto: S. Kostić

- Ja ovakav vrtić nisam video u Beogradu. Javite Dačiću da organizuje Biro za kordinaciju službi ujutru dok ja budem u Ohridu da oni to održe. Bilo bi mi drago da mogu da ostanem duže ovde. Sve prostorije su odlično opremljene. Hvala vam na gostoprimstvu - rekao je Vučić.

Vučić u Inđiji, obišao kompaniju "Plastik Gogić“

Predsednik je stigao u Inđiju, gde obilazi proizvodni pogon kompanije "Plastik Gogić“.

Vučića su dočekali Slobodan Gogić, vlasnik kompanije, i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Predsednik se pozdravio sa radnicima i poželeo im srećan rad.

Fabrika se prostire na 15.000 kvadratnih metara i zauzima površinu od 5,5 hektara. Bavi se brizganjem plastike, a ovde se proizvode stadionske stolice i proizvodi za industrijsku upotrebu i upotrebu u širokoj potrošnji. Svoje proizvode izvoze u 60 zemalja sveta i jedan je od lidera u Evropi u proizvodnji posuda za odlaganje otpada. Ova kompanija u Inđiji postoji od 1974.godine, i u porodičnim vlasništvu je porodice Gogić, druga generacija. U ovoj kompaniji je zaposleno 177 radnika.

Predsednik se zahvalio porodici Gogić na gostoprimstvu. Izostaće njegova poseta u Irigu gde ide u nedelju kako bi razgovarao sa rukovodstvom. Nagovestio je da imamo još velikih infrastruktrunih radova kako bi Sremski okrug napredovao. Napredujemo i idemo u korak sa svetom poput Kine. Kaže da su porodice poput Gogića i Stamevskih ponos Srbije i Srbija će ih uvek podržavati - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o tužbi novinarki povodom emitovanja filma na TV N1, Vučić je rekao:

- Ne znam dal su oni meni tužili, ja njih da tužim neću, to nisam radio 11 godina. Naučio sam da trpim pa makar se to odnosilo i na moju porodicu. Mene je advokat savetao, ali ovo je moj posao i nosim se sa tim, nemam pametnija posla od toga, protraćio sam 30 minuta svog života na gluposti, ali tužba je povučena.

- Ne putujem ni sa kakvim porukama u Ohrid već da zastupam naše interese ne koristim nikakve trikove. Mogao bih da pitam, šta bi sa onim lažnim planom koji je juče objavljen? Ali, ja se time ne bavim, laži koliko hoćete. Ti tikovi imaju kratak vek. Sve što sam imao rekao sa Eskobaru i Lajčku rećiču sutra i Borelju i Kurtiju. Kad su mi rekli da tamo ima preko 200 medijskih kuća već sad koje su došle iznenadio sam se, ali ja se nadam pristojnom razgovoru hoće li biti ili ne, nisam optimista, ali znate da se ništa nije promenilo od skupštinske rasprave - rekao je Vučić o pitanju sastanka na Ohridu.

- Kako god okrenete ja mislim da oni skroz žele to da obesmisle. Potpisana su 4 dokumenta o principima, osnovni implentacioni i upravljački menadžment i to mora da bude ispunjeno, a ti njihovi danski, švedski modeli to me ne zanima. Ako tražite dovoljan razlog da Srbiju okrivite za to vam ne treba nikakav razlog ili model. Pozicija nam nije idealna jer oni su njihovo čedo i moraju da ih ljuljaju. Ali svi koji nas podržaaju imaju svojih probelma, a ostajemo između čekića i nakovanja, a mi ćemo se truditi da Srbiju podignemo ekonomski - rekao je predsednik na pitanje o 15 tačaka koje je spominjao Aljbin Kurti.

On je odgovarao i na pitanja o Pokretu za Srbiju.

- Nije jednostavno voditi zemlju u ovakvim vremenima. Mislim da smo uspeli da sačuvamo stabilnost. To je kod nas nešto u prirodi tako.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Vučić u Staroj Pazovi - obišao pogon kompanije „Stamevski“

Predsednik je stigao u Staru Pazovu, gde obilazi proizvodni pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“.

- Mnogo ste lepo ovo uredili - rekao je Vučić.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Predsednik je potom obišao proizvodni pogon ove kompanije, gde je razgovarao sa zaposlenima i vlasnicima. Vučić je mogao da se uveri kako se prave hleb, peciva, torte i kolači. U jednom trenutku, on je hteo i sam da se uveri kako izgleda filovanje torte.

Proizvodni pogon "Stamevski - Moj slatkiš" posluje u okviru jedne od najuspešnijih poslastičarskih kompanija u Srbiji sa dugom tradicijom, a juče su proslavili 70 godina postojanja.

Predsednik je, posle obilaska pogona, razgovarao sa okupljenim građanima.

Vučić obišao zoo vrt u Donjem Tovarniku

Predsednik je obišao i mini zoo vrt u ovom mestu.

Vučić je na poklon dobio knjigu "Zapis duše".

- Lepo je kada vidite kako su ljudi uredili svoj život ovde i lepo žive, ali sve počinje od fabrika. Pećinci imaju proporcijalno najviše fabrika po glavi stanovnika. Dovoljno je da imate Boš, gde radi oko 1.000 ljudi iz Pećinaca - rekao je Vučić.

Konstatovao je da je budžet opštine Pećinci 1,4 milijarde dinara.

- Svaka nova investica koja dođe više para se sliva u našu ali i lokalnu kasu, pa imaju više novca da ulažu za svoje potrebe. Jedna škola košta 80-220 miliona dinara, a kamoli put, koji je još skuplji, to još uvek ne mogu da urade bez nas. Imate više para nego što ste palanirali, jer da nemate ne bi toliko ulagali - istakao je Vučić.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

On je dodao da će završetkom puta Brestač-Ašanja rešiti najveći problem u tom kraju, ali da će ostati neke sitnije stvari, poput  fiskulturne sale.

- Radimo kanalizaciju za pet sela, uložili smo 750 miliona i treba još 1,5 milijardi, što je više od vašeg budžeta - konstatovao je Vučić.

On je zatim posetio srednjevekovnu tvrđavu Kupinik, gde ga je predsednica lokalne turističke organizacije Ljubica Bošković upoznala sa činjenicom da je ta tvrđava produžila život srpskoj državi za 70 godina, posle pada Smedereva.

Naglasila je da za njenu obnovu potrebno dva do tri miliona evra.

Predsednik sa članicama udruženja „Sunčev cvet“

Vučić je porazgovarao i sa članicama udruženja žena „Sunčev cvet“, od kojih je dobio poklon korpu.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Poklon za Vučića od lovaca

Predsednik razgovora sa predstavnicima lovačkog udruženja „Donji Tovarnik“.

- Ovde je prelepo. Hvala na gostoprimstvu - kazao je predsednik, koji je na poklon od jedine žene, lovca, dobio simboličan poklon - vuka.

Vučić je porazgovarao i sa prisutnim mališanima, koji su bili u narodnim nošnjama.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti


Foto: Novosti

Predsednik se obratio građanima Donjeg Tovarnika

Vučić je najavio brojne investicije u ovo mesto, važne infrastrukturne stvari, ulaganja u puteve. Predsednik je naveo da će u oktobru početi radovi na putu Ašanja - Brestač od 25 kilometara, koji će biti završeni do oktobra 2024. godine. Vučić je istakao da je to važan put, koji će biti kao pista. Najavio je i da će biti urađene rekonstrukcije škola u Popincima i Pećincima, zatim da će u Ašanji biti urađena sala, a u Obrežu vrtić.

- Nije lak period pred nama, ali treba da znate kada vodimo ozbiljnu politiku, Srbija izlazi kao pobednik. Da vas podsetim, pre 10 godina imali su veće plate od nas i u Crnoj Gori i BiH, i gotovo iste plate u Severnoj Makedoniji i Albaniji. Danas smo mi prvi. Promenile su se stvari za samo nekoliko godina. Molim vas da imate poverenje. Sačuvaćemo našu Srbiju celovitu, onako kako piše u Ustavu, sačuvaćemo mir, mi više dece na bacanje nemamo. Mnogo smo grešaka napravili u prošlosti i takve greške više ne smemo da ponavaljamo - istakao je predsednik.

- Nezaposlenost je minimalna, ali ako mislite da treba i po tom pitanju nešto da uradimo kažite - rekao je Vučić građanima Donjeg Tovarnika i posebno se zahvalio penzionerima.

 


Građani Donjeg Tovarnika čekaju predsednika

Veliki broj građana već se okupio u Donjem Tovarniku, gde čekaju predsednika Vučića. Okupljeni građani su razvili srpsku zastavu.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Obraćanje građanima u Sremskoj Mitrovici

Nešto kasnije u 16.25 sati u Rumi je predviđeno otvaranje novog objekta PU „Poletarac“, objekat „Kockica 2.".

U 17.15 časova u Šidu predviđen je obilazak poljoprivrednog gazdinstva porodice Kosijer, a u 18.00 časova u Sremskoj Mitrovici obraćanje građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (114)