ŠTA AMERIKA OČEKUJE OD VUČIĆA U BRISELU? Šole otkriva kakav će biti sastanak sutra

Novosti Onlajn

26. 02. 2023. u 17:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt departmentu Derekom Šoleom, koji je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru.

ШТА АМЕРИКА ОЧЕКУЈЕ ОД ВУЧИЋА У БРИСЕЛУ? Шоле открива какав ће бити састанак сутра

Foto: Tanjug

Šole je, takođe, rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Američki diplomata je preneo predsedniku Vučiću stavove zvaničnog Vašingtona uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana uz jasno određena ograničenja.

Vučić i Šole su razgovarali i o evropskoj budućnosti Srbije, koju SAD podržavaju, kao i o značajnim mogućnostima za razvoj srpsko-američke saradnje u različitim oblastima, posebno ekonomskoj, navodi se u saopštenju.

Povodom razgovora sa Vučićem, Šole je na Tviteru objavio:

"Razgovarao sam danas sa predsednikom Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD sastanku sa visokim predstavnikom EU Boreljom u Briselu 27. februara. Pozdravio sam kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU za obezbeđivanje mira i stabilnosti u regionu“.

 

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (58)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!