TI KOJI POZIVAJU NA LINČ SU PREDALI SVE ŠTO SMO IMALI: Predsednica Vlade o protestima ekstremista i pretnjama predsedniku Vučiću

Novosti online

19. 02. 2023. u 21:21

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić je u večerašnjem izdanju emisije "Hit Tvit" govorila o pretnjama ekstremista predsedniku Aleksandru Vučiću.

ТИ КОЈИ ПОЗИВАЈУ НА ЛИНЧ СУ ПРЕДАЛИ СВЕ ШТО СМО ИМАЛИ: Председница Владе о протестима екстремиста и претњама председнику Вучићу

Foto: Printscreen/Pink

Ona je istakla da u ovom trenutku ne može da nađe odgovor na pitanje ko stoji iza ovih napada, već da na tome rade službe.

- Ovo su ljudi koji sebe zovu patriote, a na Dan državnosti su puškom, pozivajući se na svoju državu, gazeći srpsku zastavu krenuli na Vučića. Pitanje je šta je to Vučić učinio ili rekao, da izazove ovako nešto? Ako pričamo o KiM, jedino što je učinio je to da je temu Kosova posle 10 godina vratio na sto. Poslednje što je govorio na temu Kosova u Narodnoj skupštini, bilo je da neće priznati nezavisnost i da je članstvo u UN naša crvena linija. Da li su oni zbog toga izašli na ulice - zapitala je premijerka.

Ona ističe da su parlamentarne stranke koje su pozivale na linč ustvari te koje su predale sve što se imalo predati, da bi se ulagivali nekome drugom.

- Pustili su albanske teroriste iz zatvora, 2004. pogrom, nista nisu uradili. Gledali su divljanje nad našim narodom, ništa nisu uradili. 2008. ništa nisu uradili, predsednik pobegao u drugu državu. 2010. u potpunosti iznenadivši sve naše partnere uradili su šta su uradili, preko noći. I 2010. pitanje međunarodnom sudu pravde, i 2011. priznali granice. Da je Vučić želeo da dopusti kapitulaciju, sve što je trebao da radi je da se ne bavi tim pitanjem i da ga ostavi gde su oni. Eto, to su te tri stvari - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: NAJLEPŠA SLIKA IZ BEOGRADA - Srpska trobojka se vijori na fasadi Kule Beograd u čast Sretenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (113)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda