DEČAKU REKLI DA ĆE PROĆI KAO STARIJI BRAT: Stravične pretnje Albanaca porodici izbodenog Bobana Đuzića, dva napadača na slobodi

Tanjug

04. 02. 2023. u 21:10

VASILIJE Arsić, advokat mladića srpske nacionalnosti Bobana Đuzića, koji je u petak izboden nožem u opštini Klokot, izjavio je danas da nema nikakve informacije od policije tzv. Kosova, već samo od porodice da su dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru, kao i da su porodici danas upućene nove pretnje od komšija Albanaca.

ДЕЧАКУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ПРОЋИ КАО СТАРИЈИ БРАТ: Стравичне претње Албанаца породици избоденог Бобана Ђузића, два нападача на слободи

Foto: D. Zečević

Na pitanje kakva očekivanja ima od institucija tzv. Kosova, advokata koga je angažovala Kancelarija za KiM je kazao da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

- Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva - istakao je Arsić i dodao da se nada će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Porodica Đuzić je, kako je dodao, vrlo uznemirena, a danas su im upućene i pretnje od komšija Albanaca.

- Mlađi sin je dobio pretnje da će i on da prođe kao stariji brat, tako da je jedna teška situacija. Boban Đuzić je još u bolnici u Pasjanu. Ono što mogu da kažem nezvanično je da su dvojica od trojice napadača pušteni kući. Sutra ću se preko dežurnog tužioca informisati zašto su pušteni kući i da li će uopšte biti podignuta optužnica protiv njih. Treći od napadača, prema takođe nezvaničnim informacijama poslat je na lečenje u Gradsku bolnicu u Gnjilane. Ne znam zašto je poslat u bolnicu, verovatno se žalio na neke bolove, bolesti, ali ne znam zašto - rekao je Arsić.

Dodao je da je porodica prijavila pretnje policiji, ali da policija još nije preduzela nikakve mere zaštite prema porodici.

- Čak je jedan od napadača jutros bio ispred njihove kapije, ne znaju zašto, ali porodica je uplašena. Ne znam zašto bi on dolazio ponovo tu ispred kapije, kad je već počinio krivično delo - naveo je advokat.

- Pošto je danas subota nisam stupio u kontakt sa tužiocem. Danas sam uzeo punomoćje od porodice tako da sutra se uključujem u postupak i onda ću imati više zvaničnih informacija, sve ovo što sam do sada rekao je dobijeno od porodice Đuzić - dodao je Arsić.

Dvadesetogodišnji mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić izboden je u petak nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot.

Đuzića su ranila trojica Albanaca posle komšijske svađe i oni su privedeni. Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je njegov brat Dušan.

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZBOR NAMIRNICA IH ŠTITI OD BOLESTI: Kako se hrane monasi na Svetoj Gori - imaju spisak pravila