BRNABIĆ: Opozicija pet puta više izgovorila reč Poslovnik od reči Kosovo

Novosti online

02. 02. 2023. u 16:38

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić ukazala je na to da su poslanici Dveri, Zavetnika i Novog DS S, tokom današnje skupštinske sednice posvećene Kosovu i Metohiji, najmanje pet puta češće izgovorili reč "Poslovnik" od reči "Kosovo".

БРНАБИЋ: Опозиција пет пута више изговорила реч Пословник од речи Косово

Foto Tanjug

 - Ima nečeg fascinantnog u ovome što smo videli u Skupštini - sramotnog, ali fascinantnog: Dveri+Zavetnici+DS S (jednom rečju "ljubitelji Jane") su tokom rasprave najmanje 5 x češće izgovorili reč "Poslovnik" od reči "Kosovo". Stranci misle da je "patriotska" reč za Kosovo "Poslovnik - napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu. 

Istakla je da se svim srcem se nada, zbog Srbije, a pre svega zbog budućih generacija, da je u Narodnoj skupštini, pored, kako je navela, onih "neodgovornih, krajnje bahatih i nesavesnih", bilo poslanika iz redova opozicije koji su želeli i umeli da čuju izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je navela da je Vučićevo obraćanje u svakom smislu bilo "pametno i promišljeno, odgovorno i istorijsko". "Srpski političari, danas i u budućnosti, iz njega mogu mnogo da nauče o politici, odgovornosti i ljubavi prema državi i narodu. Jedinstvo, pamet i odgovornost su nam danas najpotrebniji", poručila je Brnabić. U Skupštini Srbije danas je došlo je do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke, zavetnika i DS S-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili "Izdaja", a zatim su krenuli ka predsedniku. Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja između poslanika SNS-a i obezbeđenja sa poslanicima opozicije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za to vreme sedeo, pozvao je poslanike SNS da budu mirni i dozvole opoziciji da "pokaže svoje lice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije