SRBI IZ DRENA NE ODUSTAJU, OSTAJU NA ULICI: Albanci oteli zemlju i grade policijsku bazu, selo "okupirali" specijalci

D. ZEČEVIĆ

01. 02. 2023. u 20:17

MEŠTANI Drena odlučili su da ovu noć provedu na ulici u blizini mesta gde se izvode radovi koje je jutros teškom mehanizacijom započela Vlada u Prištini, a koje obezbeđuju pripadnici specijalnih jedinica policije tzv. Kosova.

СРБИ ИЗ ДРЕНА НЕ ОДУСТАЈУ, ОСТАЈУ НА УЛИЦИ: Албанци отели земљу и граде полицијску базу, село окупирали специјалци

Izvor: Kosovo Online

Kako je potvrdio predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić, meštani su odlučili da ovu hladnu noć provedu van svojih domova.

- Oni su odlučni u nameri da noć provedu pod otvorenim nebom, ne žele da idu kućama. Istrajni su i odlučni u nameri da ne dozvole da im se otima imovina i da se na njihovim imanjima gradi bilo kakva policijska baza, jer taj objekat nije u interesu naroda koji živi ovde - rekao je Todić.

On napominje da meštani kategorički traže da se obustave radovi koji su jutros započeti.

- Zahtevaju da se prestane sa radovima i da se ova odluka povuče, jer oni ne dozvoljavaju gradnju baze i rešeni su da istraju u tome. Ja sam uz svoj narod i ostaću uz njih - poručio je Todić koji se u selu Dren nalazi sa okupljenim građanima i njihovim porodicama.

Tokom večeri meštanima su se pridružili i njihovi rođaci koji im daju podršku u zahtevima za povlačenje odluke koje je kosovska vlada donela 16. januara, a u kojoj je predviđena eksproprijacija više od 80 hektara zemljišta u opštini Leposavić.

Stanovnici Drena su se okupili danas, odmah nakon saznanja da su započeti radovi na putu koji vodi od magistrale iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku i brda na kojem je izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta.

Koordinator akcije, potpukovnik policije tzv. Kosova Veton Eljšani rekao je da će tu biti granična policijska stanica, i da Policija samo izvršava odluku Vlade.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI - Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)