VUČEVIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Važno pružiti podršku srpskoj zajednici

Novosti online

26. 01. 2023. u 16:07

MINISTAR odbrane Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji, gde će prisustvovati obeležavanju praznika Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji.

ВУЧЕВИЋ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Важно пружити подршку српској заједници

Foto: Ministarstvo odbrane

Na početku posete, ministar Vučević i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski obišli su Osnovnu školu "Karpoš" u selu Umin Dol u opštini Kumanovo, što je bila prilika za susret i razgovor sa učenicima te škole koji pohađaju nastavu na predmetu “Jezik i kultura Srba”.

Ministar Vučević, tom prilikom, ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Republici Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta.Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, ministar odbrane će danas u Kumanovu obići i Kulturno-umetničko društvo "Srpski vez", a potom prisustvovati, sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji u Zanatskom domu u tom gradu.

Tokom posete Republici Severnoj Makedoniji, ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)