HRVATI SE OKOMILI NA VUČIĆA: Razapinju ga zbog prognoze utakmice i nacionalnog stadiona (FOTO)

Novosti online

13. 12. 2022. u 11:58

OPSEDNUTOST hrvatske javnosti i medija Srbijom i njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem poprimila je još jednu dimenziju. Sada se u uobičajeni politički folklor kod komšija, osim dežurnih tema o "velikosrpskoj agresiji", "srpskom svetu", "odbrambenom ratu" upleo i - fudbal.

ХРВАТИ СЕ ОКОМИЛИ НА ВУЧИЋА: Разапињу га због прогнозе утакмице и националног стадиона (ФОТО)

Hrvatske novine

Jedna rečenica prvog čoveka naše države poslužila je uredništvu magazina "Nacional" da na četiri strane razvije čitavu paletu dežurnih floskula, uz otvoreno omalovažavanje naše reprezentacije, ali i neskrivenu netrpeljivost prema Vučiću.

Naime, novinari tamošnjeg glasila zameraju srpskom predsedniku što je u Tirani javno rekao da je u meču između Hrvatske i Japana navijao za "samuraje", iako je tom prilikom uputio čestitke Dalićevom timu.

Iz naslova "Prijetnje praznom puškom: Desetljeće Vučićeva bombardiranja podanika prijetećim izjavama" autori razvijaju tezu s neskrivenom političkom porukom u kojoj se Vučić demonizuje, a veličaju "nezavisni" srpski mediji koji su u hvalospevima izveštavali o uspesima "vatrenih."

Ono što se Vučiću najviše zamera je njegova navijačka i patriotska prognoza uoči početka fudbalske smotre u Kataru:

"Ne znam hoćemo li uspeti, ali idemo da pobedimo. Voleo bih da se u četvrtfinalu sretnemo sa Hrvatima. Oni imaju fantastičnu reprezentaciju, staru, ali mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu bolji".

Naročito su se u "Nacionalu" okomili na projekat nacionalnog stadiona, pa tako u "zabrinutom" tonu konstatuju kako je on preskup, uz pitanje "koliko bi koštao da je Srbija zabeležila barem jednu pobedu u Kataru".

Hrvatske novine

Hrvatske novine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (276)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a