NEPROSPAVANA NOĆ ZBOG UPADA KURTIJEVIH SPECIJALACA: Kakva je trenutna situacija u Kosovskoj Mitrovici

Novosti online

09. 12. 2022. u 07:37

U SEVERNOM delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica policije tzv. Kosova, mirno. Nema incidenata, okupljeni građani su se razišli, ali je napeto.

НЕПРОСПАВАНА НОЋ ЗБОГ УПАДА КУРТИЈЕВИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Каква је тренутна ситуација у Косовској Митровици

Foto: "Novosti"

Oko 300 specijalaca tzv. Kosova, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice u severni deo grada. Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavio, upadom kosovske policije na sever Kosmeta, sa protivpravnim i nasilnim akcijama koje imaju za cilj okupaciju severa KiM.

Petković je rekao da je, prema saznanjima Beograda, više od 300, do 350 policajaca, što patrolnih sa pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, oko 20.30 časova upalo na sever i to iz pravca Južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali.

Petković je rekao da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama