DEJAN RADENKOVIĆ: "Mnogi su pobegli iz SPS-a, a neko je morao da ostane da bi oni imali gde da se vrate”

Novosti online

02. 12. 2022. u 12:15

SOCIJALISTIČKA partija Srbije za decembar je najavila partijski kongres u godini i tako će se ući u „jubilarnu” 2023. godinu, prvu u kojoj će SPS kao godinu svog rođenja slaviti 1903. godinu, piše "Nedeljnik".

ДЕЈАН РАДЕНКОВИЋ: Многи су побегли из СПС-а, а неко је морао да остане да би они имали где да се врате”

Foto NIS

Član Predsedništva stranke Dejan Radenković najavio je podmlađivanje stranke i poručio da je potrebno da se „prevaziđe stanje u kojem su interesi pojedinaca važniji od partije”, piše "Nedeljnik". 

Na pitanja kakve se promene očekuju u SPS-u, može li se govoriti o „modernoj evropskoj levici”, šta možemo da očekujemo od najavljenog kongresa SPS-a, Radenković je odgovorio:

 - Previše bi ambiciozno bilo očekivati, kako kažete, politički zemljotres. Socijalistička partija Srbije ima svoj program i Kongres je prilika da preispitamo jesmo li i u kojoj meri ostvarili svoj program u političkom i organizacionom smislu. Ako nismo, ili nismo na najbolji način to uradili, onda treba da utvrdimo kako da to poboljšamo. Kongres nije ceremonija, već važan događaj na kojem se analiziraju efekti i određuje put kako da budemo bolji i efikasniji - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)