NISAM NI LUD, NI PIJAN Vučić: Sve što sam rekao o Kurtiju, Trajkovićevoj i Rašiću juče mislim i danas

Novosti online

02. 12. 2022. u 12:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem

НИСАМ НИ ЛУД, НИ ПИЈАН Вучић: Све што сам рекао о Куртију, Трајковићевој и Рашићу јуче мислим и данас

Foto: Printskrin

- Govorio sam i upoznao sam Varheljija sa našim viđenjem situacije na KiM. Imam da poručim da nisam ni lud, ni pijan, ni blesav, jer od svega što pijem pijem čaj od kamilice i zero Kolu, ali sam ukazao na sve ono što se dešavalo od početka godine.

Predsednik je rekao da će podsetiti na sve što se dešavalo od početka godine.

- Ni za jednu reč se nisam pokajao. Sve što sam rekao i o Kurtiju i o Trajković i o Rašiću mislim. Sve što sam rekao juče potpišite me i danas - rekao je predsednik.

Predsednik je potom podsetio na sve ono što se dešavalo tokom godine.

- U januaru mesecu imali smo referendum, tada su nam rekli iz Kurtijevog režima, ne možete da izađete na referendum. Onda su nam rekli iz Kvinte, ne brinite biće za izbore sve ok, onda su nam došli izbori, pa su rekli da nećete moći da glasate. Onda su rekli da osuđuju što srpskoj zajednici nije dozvoljeno da glasa - rekao je Vučić i dodao:

- Onda ide presuda Todosijeviću po drugi put, za verbalni delikt. Onda je krenula izgradanja baza specijalne policije tzv. Kosova na severu. Počeli gotovo svakodnevno da upadaju na sever i maltretiraju Srbe. Onda smo imali situaciju na granici sukoba. Zašto svake nedelje imamo neku krizu. Onda su izmislili priču o ličnim kartama, pa tablice… Onda su rekli da neće da formiraju ZSO. Onda su suspendovali Nenada Đurić… Čekajte, pa šta je sledeće?

"Teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina - Brisel pokazao bedan antisrpski odnos"

Podsetimo, Vučić je juče reagovao povodom odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i povodom sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

- Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe - rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan bedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu".

- Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno, nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme - rekao je predsednik.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile.

- Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana - rekao je on.

Predsednik je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta.

- Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima - rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

- A terorističkom ološu da poručim - vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (88)

VOZAČ 56-ice NIJE STIGAO DO OKRETNICE: Kardiolog otkriva koji su simptomi srčanog udara - muškarci ih češće IGNORIŠU