PRAJS: SAD pozdravljaju dogovor Beograda i Prištine oko tablica

Tanjug

24. 11. 2022. u 07:18

PORTPAROL američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da SAD pozdravljaju dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine oko registarskih tablica, što su "mere kojima će se izbeći dalja eskalacija tenzija".

ПРАЈС: САД поздрављају договор Београда и Приштине око таблица

Foto EPA

- Pohvaljujemo sporazum kojim će se u potpunosti i hitno normalizovati odnosi pod okriljem dijaloga Evropske unije. Podržavamo dijalog EU kao najbolji put kojim će Srbija i (tzv.) Kosovo imati evropsku budućnost - naveo je portparol Stejt departmenta.

Prajs je kazao da SAD pozdravljaju odluku dve strane da se na prvo mesto stave interesi naroda i poboljša kvalitet svakodnevnog života.

- Dve strane su napravile ogroman korak juče, pod okriljem EU, ka učvršćivanju mira i stabilnosti u regionu. SAD pozdravljaju konstruktivne pregovore i ohrabruju dalji napredak - istakao je Prajs.

U Briselu su sinoć predstavnici Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, postigli dogovor oko registarskih tablica, što znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama.

Takođe, dogovor znači i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri