ŠEŠELJ OŠTRO O KURTIJU: On je šovinista, a jedan američki ambasador u Prištini ima veću moć od svih evropskih birokrata

Novosti online

23. 11. 2022. u 20:00

ALjBIN Kurti je šovinista i ekstremista, koji Albancima nema šta drugo da ponudi, osim te neke iluzije i nekakve borbe za ""kosovsku državnost:, rekao je za "Novo jutro" TV Pink Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radikalne stranke.

ШЕШЕЉ ОШТРО О КУРТИЈУ: Он је шовиниста, а један амерички амбасадор у Приштини има већу моћ од свих европских бирократа

Foto: EPA/ Georgi Licovski

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji, Šešelj je rekao da ona pokazuje jalovost tog dijaloga u Briselu koji mi imamo već više od deset godina.

- Sada kada bi podvukli crtu, da li bi mogli da prepoznamo neki benefit koji je Srbija dobila tim dijalogom u Briselu? – upitao je Šešelj.

Kako kaže, sve ono što je trebalo da bude neki naš interes, nikada nije ostvareno, a od Srbije se, dodaje, konstantno traži nekakvo povlačenje, ustupci i uvek pod nekakvom pretnjom za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Naravno da uvek treba biti za dijalog, ali uvek se Srbija tera uza zid, u ćorsokak, da nema drugu opciju, već da popusti. Meni je zanimljivo što smo povukli crvene linije kojih sada treba da se držimo – rekao je Šešelj.

On je konstatovao da Prištini trebaju “dekor” Srbi, kako bi imali pokriće.

- Ako jedan američki ambasador u Prištini ima veću moć od svih evropskih birokrata, šta nam to govori o EU – uveren je Šešelj.

Kako kaže, nama je neophodna bezbednosna garancija za Srbe na Kosovu i Metohiji, ne za 48 sati, već zauvek. Dodaje da nam je ovo pokazalo da benefit u briselskom dijalogu ne možemo da dobijemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREKRETNICA - OVAKO VIŠE NE MOŽEMO Jelena o najtežim trenucima u vezi sa Novakom