VISOKI predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je da je danas u Parizu u odvojenim razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem naglasio potrebu da se poštuju sve obaveze preuzete u okviru dijaloga.

Katarina

11.11.2022. 18:03

Za nastavak dijaloga neophodno je da obe strane postuju dogovore. Medjutim, do sada je samo Srbija pristupila normalizaciji odnosa a Pristina samo izazivala sukobe.

Stefan

11.11.2022. 18:48

Videćemo koliko čelnici EU stvarno misle ovo što sad govore. Mi se zalažemo da se ispune sve obaveze potpisane i dogovorene u Briselu. Mi naše ispunjavamo, da vidimo sada da li će to uraditi i Priština. Ako to ne urade, kriza na KIM će samo da raste a sa njom i opasnost po bezbednost Srba na KIM.

Lela

11.11.2022. 20:02

Srbija je sve potpisane ugovore ispoštovala.Šta će sad EU da preduzme po tom pitanju....Definitivno nemoćni su za bilo kakve korake pritiska prema Prištini.Znamo i ko koči....Nemačka i Velika Britanija...

Saraa

11.11.2022. 23:44

Svi znamo da situacija na Kosovu i Metohiji na nije nimalo laka, ali nadam se da će uz razgovore sa Lajčakom moći da se dođe do nekog prihvatljivog rešenja.

alex

12.11.2022. 19:44

borelj.i svi, ostale vazalne prisipetlje svetskih agresora su se zahuktali u udarima na njhove.izmisljene,neprijatelje,koje na svaki nacin pokusavaju da uniste i sve one koje ne pripadaju vetikansko katolickoj bulumenti uz protestantsku saradnju.samo napred u boj inkviziciskog sistema agresije.