NASLUŠAO SAM SE TIH BESMISLENIH PRIČA Vučić: Nek Server radi svoj posao, mi ćemo svoj

Novosti online

28. 10. 2022. u 16:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je izjavu Danijela Servera, profesora međunarodnog prava, koju je dao za Glas Amerike, a to je da "očekuje da će Srbija odbiti uvođenje sankcija Rusiji i da je realnije da se Srbija okrene Kini nego Zapadu."

НАСЛУШАО САМ СЕ ТИХ БЕСМИСЛЕНИХ ПРИЧА Вучић: Нек Сервер ради свој посао, ми ћемо свој

Printscreen/Pink

- Srbija se nalazi na evropskom putu. Verujem da će Srbija snažnije ići na tom putu i zato tu postoje i ljudi koji su manje umorni od mene, a imaće i moju podršku, da Srbiju vuku ka Evropi. Što se tiče naših kineskih partnera, mi našim kineskim prijateljima kažemo da smo na evropskom putu i nemamo problem sa tim - rekao je Vučić i dodao:

- Time je on hteo da kaže: Srbi će možda da odu Rusa, ali će da možda da traže nekog drugog samo da ne bi bili na Zapadu. Dobro to je čovek koji je govorio kako smo mi opasnost u regionu i kako čekamo samo nekog da napadnemo, po Putinovom nalogu, ali evo već 250 dana se to nije dogodilo. Naslušao sam se ja tih besmislenih priča i laži o Srbiji i načitao i nagledao u mnogim zapadnim zemljama. Ali reč "izvini" još od nikoga nisam čuo kada se ništa od toga ne desi. Mi nastavljamo svoj put, evropski put, a gledaćemo da čuvamo svoje tradicionalno dobre odnose sa Kinom i principijalne stavove u odnosu prema sukobu u Ukrajini. U svakom slučaju - Nek gospodin Server svoj posao, mi ćemo svoj. Bog da ga poživi, a pre svega da poživi ovu našu lepu Srbiju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024