"NOVAJLIJE" SEDE JEDAN PORED DRUGOG: Uz primopredaju dužnosti nova Vlada započela rad

S. ROVČANIN TOMKOVIĆ

28. 10. 2022. u 09:30

PRIMOPREDAJE dužnosti kao i prva sednica u novom sastavu obeležili su jučerašnji prvi radni dan novoizabrane vlade premijerke Ane Brnabić.

НОВАЈЛИЈЕ СЕДЕ ЈЕДАН ПОРЕД ДРУГОГ: Уз примопредају дужности нова Влада започела рад

Foto N. Skenderija

Ona je svom timu ministara čestitala na izboru i poželela uspešan rad, uz ocenu da je pred njima izazovno vreme i obiman posao.

U sali u kojoj će se sednice, kao i do sada održavati svakog četvrtka u 13 sati, pored premijerke sedeo je njen prvi zamenik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Tu su bili i potpredsednici Siniša Mali, Miloš Vučević i Maja Gojković.

Za ovalnim stolom grupisale su se "novajlije". Tako su zajedno sedeli Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja i "dvojac" bez portfelja Edin Đerlek i Đorđe Milićević.

Tomislav Žigmanov, koji će voditi resor ljudskih i manjinskih prava smestio se pored dama - Maje Popović (pravda) i Tanje Miščević (evrointegracije).

Pre sednice, ministri koji su otišli iz Vlade ili promenili resore predali su dužnosti kolegama. Tako je Tatjana Matić, čije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podeljeno na tri, predala dužnost Tomislavu Momiroviću (trgovina), Mihailu Jovanoviću (informisanje i telekomunikacije) i Huseinu Memiću (turizam).

- Počastvovan sam i zahvalan na prilici da preuzmem dužnost ministra u resoru telekomunikacija u Vladi. Efikasno i odgovorno nastaviću rad u ovoj oblasti, koji je moja prethodnica uspešno obavljala do sada - poručio je ministar Jovanović.

Ilustracija V. N.

Matićeva je novoizabranom ministru predala izveštaj o radu ministarstva u resoru telekomunikacija i poželela mu uspeh u radu. U istoj atmosferi i uz slične poruke prošle su i ostale primopredaje dužnosti.

Dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović upoznala je, uz čestitke, naslednika Aleksandra Martinovića sa rezultatima ostvarenim u njenom mandatu, kao i sa aktivnostima koje je potrebno sprovesti kako bi državna uprava i lokalna samouprava mogle nesmetano da se razvijaju u narednom priodu.

Neki od ministara već su zakazali prve obaveze. Tako će kod Dačića danas doći naš ambasador u SAD Marko Đurić.

Na sednici je za generalnog sekretara Vlade ponovo postavljen Novak Nedić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

REBALANS

SEDNICA Skupštine Srbije, prva posle izbora nove vlade, biće održana posle 6. novembra. Prema saznanjima "Novosti" na dnevnom redu će biti rebalans budžeta. U skupštinsku proceduru uskoro će početi da stižu zakoni koje šalje Vlada.

BILČIK: IZABERITE EVROPU

IZVESTILAC Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik čestitao je premijerki Brnabić na novom mandatu i poručio da Brisel želi da Srbija izabere Evropu.

- Čestitke premijerki Ani Brnabić i ministrima na novoj vladi. Radujem se što ćemo zajedno raditi sa srpskim vlastima povodom napretka na evropskom putu. U ovim ključnim vremenima, želimo da Srbija jasno odabere da je za Evropu - naveo je Bilčik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna