PETKOVIĆU ZABRANJENA DALJA POSETA KOSMETU: Ne daju mu da prisustvuje obeležavanju Svete Petke sutra u Leposaviću

Dragana ZEČEVIĆ

26. 10. 2022. u 12:00

ODLUKOM privremenih institucija samouprave u Prištini, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću danas je posle posete Pasjanu, gde je prisustvovao obeležavanju praznika svete novomučenice Bosiljke, zabranjeno da na Trgu „Srbija“, u selu Gornje Kusce, prisustvuje sečenju slavskog kolača, kao i obeležavanju Svete Petke sutra u Leposaviću.

ПЕТКОВИЋУ ЗАБРАЊЕНА ДАЉА ПОСЕТА КОСМЕТУ: Не дају му да присуствује обележавању Свете Петке сутра у Лепосавићу

Foto: Printskrin TV Pink

- Meni je juče oko 16 časova u potpunosti odobrena poseta onako kako sam je najavio. Međutim, negde oko ponoći stigao mi je novi mejl gde je skoro 80 odsto programa moje posete zabranjeno. Dakle, ja sam nakon ovog mesta trebao da posetim naš narod na trgu u Gornjem Kuscu, gde je trebalo svi zajedno da prisustvujemo rezanju slavskog kolača, a sutra je trebalo da budem prisutan u Leposaviću takođe na rezanju slavskog kolača i proslavi Svete Petke-pojasnio je Petković plan svoje dvodnevne posete i dodao da sada Aljbin Kurti udara i na slavske sveće i slavske kolače. Ne samo da zabranjuje odlazak u manastire na prostoru KiM nego sada zabranjuje prisustvo svakom verskom obredu.

- Neka se prvo dogovore u Prištini kakav mi mejl šalju, da li mi prvi mejl šalje Kurti ili drugi Bisljimi jer očigledno je da su oni uvek nervozni kada ja treba da dođem na prostor KiM i očigledno da ne spavaju jer mi uvek nekako oko ponoći šalju mejlove u gluvo doba kada sav normalan i pošten svet odmara. Tako da nažalost, ja ću ovde morati da prekinem svoju posetu i da se vratim za Beograd - izjavio je posle današnje posete Pasjanu, direktor Petković koji je istakao da mu je uprkos ovakvom razvoju događaja, drago jer je bio sa svojim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice