KUS-KUS SALATA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Jednostavan obrok koji se lako pravi, a pun je ukusa

Novosti online

23. 05. 2024. u 14:12

Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru. Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu.

КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kus-kusa
  • 200 ml vrele vode
  • vezica mladog crnog luka
  • 5 kiselih krastavčića
  • 2 paradajza
  • so, biber
  • 3 kašike ulja
  • 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.

Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.

Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)