"SPREMAN DA SE UHVATIM U KOŠTAC SA IZAZOVIMA": Oglasio se Rade Basta, novi ministar privrede

Tanjug

23. 10. 2022. u 17:12

RADE Basta, koji je predložen za ministra privrede u budućoj Vladi Srbije, izjavio je za Tanjug da je za njega to velika čast, a istovremeno i velika odgovornost, te da će časno i posvećeno obavljati dužnost koja mu je poverena.

СПРЕМАН ДА СЕ УХВАТИМ У КОШТАЦ СА ИЗАЗОВИМА: Огласио се Раде Баста, нови министар привреде

Foto: Privatna arhiva

- Boriću se za Srbiju, kao što sam to činio i do sada i trudiću se da opravdam poverenje svoje stranke, premijerke Brnabić i predsednika Vučića - istakao je on.

Naveo je da želi da se zahvali predsedniku Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi i predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju za obavljanje funkcije ministra privrede.

- Ceo radni vek sam u sistemu i privredi, spreman sam da se uhvatim u koštac sa svim izazovima. Daću sve od sebe i verujem da ćemo imati dobre rezultate - rekao je on.

Ocenio je da je privreda u teškim globalnim vremenima, kakva su sadašnja, ključna za svaku zemlju, jer se moraju sačuvati radna mesta, kompanije, a u isto vreme napraviti korak napred u razvoju.

Prema njegovim rečima budući prioriteti će biti razvoj privrede i industrije, kao i privlačenje stranih investicija, a posebna pažnja će biti na malim i srednjim preduzećima, kao i saradnja sa MMF-om radi transformacije javnih preduzeća i stvaranja najpovoljnijeg ambijenta za investicije.

- Novu vladu čeka težak posao i period pun izazova. Verujem u politiku rada i rezultata, a dužnost i obaveza svih nas prema Srbiji i građanima koji su glasali za budućnost i kontinuirani razvoj naše zemlje je da nakon formiranja nove vlade uložimo maksimalne napore da definisane ciljeve ostvarimo - zaključio je Basta.

Rade Basta je aktuelni direktor JKP "Beogradske elektrane". On će biti prvi ministar koji dolazi iz Jedinstvene Srbije, stranke čiji je predsednik Dragan Marković Palma. Jedinstvena Srbija je dugogodišnji koalicioni partner SPS.

Zanimljivost iz biografije Radeta Baste je da je, poput koleginice dr Jelene Begović, ljubitelj borilačkih veština.

Foto: Instagram/rade.basta

On je džudista, čime se bavipo u mladosti i postigao rezultate, a često i dan danas voli da ode u salu i trenira.

BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA - Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna