VUČIĆ O KOSOVU I METOHIJI: "Težak put pred nama, plašim se da za Srbiju neće biti dobrih vesti u narednom periodu"

Tanjug

12. 10. 2022. u 19:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je kada je reč o Kosovu i Metohiji, pred Srbijom težak put, dodajući da se plaši da za našu državu po tom pitanju neće biti dobrih vesti.

ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Тежак пут пред нама, плашим се да за Србију неће бити добрих вести у наредном периоду

Foto Tanjug

Vučić je, govoreći o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, rekao da je važno ono što se tiče poglavanja 35, koji se odnosi na dijalog Beograda i Prištine.

- Ako pogledate nijanse iz izveštaja za Beograd i za Prištinu, videćete da smo nešto bolji ili nešto manje loše ocenjeni, ali Srbija nije izazivala nijednu krizu, niti bilo šta drugo. I po tom pitanju je mnogo težak put pred nama, i plašim se da za Srbiju neće biti dobrih vesti u narednom periodu - ukazao je Vučić.

Ali, to je nešto čemu moramo posebno da se posvetimo u narednom periodu, kako bismo čuvali mir i stabilnost, kao i ono što je srž naših nacionalnih i državnih interesa.

Ponovio je da je Izveštaj Evropske komisije povoljniji pre svega po pitanju vladavine prava u Srbiji, a nepovoljniji po pitanju neusaglašavanja naše spoljne politike sa EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)