"POLOŽAJ SRPSKOG NARODA VEOMA TEŽAK" Rakić: Srbi na KiM suočavaju se sa najvećim problemima

Tanjug

10. 10. 2022. u 14:54

MINISTAR za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas u razgovoru sa švedskim ambasadorom u Prištini da je položaj srpskog naroda veoma težak i da se suočavaju sa gotovo najvećim problemima kako u političkom, tako i u bezbednosnom smislu.

ПОЛОЖАЈ СРПСКОГ НАРОДА ВЕОМА ТЕЖАК Ракић: Срби на КиМ суочавају се са највећим проблемима

Foto: Tanjug

Kako je saopštilo Ministarstvo za zajednice i povratak, Rakić je sa ambasadorom Švedske Jonasom Vesterlundom razgovarao o aktuelnoj situacija na severu Kosova, kao i opštoj bezbednosnoj i političkoj situaciji i sve većim pritiscima na srpski narod po različitim pitanjima važnim u svakodnevnom funkcionisanju.

Istakao je da su povratnička mesta i kuće povratnika često na meti napada i da se zahtevi od krucijalnog značaja za opstanak i ostanak srpskog naroda ne realizuju. Naveo je primere kao što su formiranje Zajednice srpskih opština i povratak zemljišta Manastiru Visoki Dečani.

On je ocenio da to dovoljno govori u kakvom se položaju danas nalaze pripadnici nevećinskih zajednica na Kosovu, naročito Srbi.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima