NI MRTVIM SRBIMA NE DAJU MIRA: Krampom oskrnavljen spomenik na pravoslavnom groblju u Klokotu (FOTO)

Novosti online

04. 10. 2022. u 17:21

NA SRPSKOM pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi koji su slučaj prijavili policiji.

НИ МРТВИМ СРБИМА НЕ ДАЈУ МИРА: Крампом оскрнављен споменик на православном гробљу у Клокоту (ФОТО)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Porodična grobnica podignuta je 2008. godine, a Milan Nisić sahranjen je 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom.

Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici skrnave širom Kosova i Metohije i na samom groblju u Klokotu.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Očigledno je da albanskim ekstremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru. Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili - saopštila je Kancelarija za KiM.

Navodi se da međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima.

- Ovo je velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijska tekovina u 21. veku u srcu Evrope. Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života