ORBAN: Dok Mađarska ima gasa, imaće ga i Srbija

Novosti online

03. 10. 2022. u 13:41

MAĐARSKI premijer Viktor Orban danas je, na pitanje o energetskoj krizi, rekao da dok Mađarska ima gas, imaće ga i Srbija.

ОРБАН: Док Мађарска има гаса, имаће га и Србија

Viktor Orban, Foto AP

- Naravno, ni mi ne plivamo u gasu. Mi imamo dovoljne količine za 5-6 meseci, ali slobodno mogu da kažem da dok Mađarska ima gasa, imaće ga i Srbija. Gas u Mađarsku dolazi preko Srbije, a to samo diže na značaju zajedničke akcije naših zemalja. Mi sa Srbijom dugoročno radimo na energetskom sistemu. Što se tiče kompanija, to je važan izazov za Evropu. Ja sada obazrivo govorim o tome, ali Nemačka je sada u stanju da može da pomogne svojim kompanijama, ali nema rešenja za celu Evropu. Bogati će pomagati svojim kompanijama, ali siromašni to ne mogu i to će narušiti evropsko jedinstvo - kazao je Orban u Budimpešti.

U glavnom gradu Mađarske danas je održan trilateralni samit zemlje domaćina, Srbije i Austrije.

Ovom prilikom sastali su se srpski predsednik Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban i savezni kancelar Austrije Karl Nehamer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije