HRVATSKA ČIZMA NA SRPSKOJ ZEMLJI: Banožić otkrio nove planove Zagreba

Novosti online

19. 09. 2022. u 19:59

HRVATSKA vlada odlučila je da će pripadnici hrvatske vojske nastaviti da učestvuju u mirovnoj misiji Kfora, a tu odluku treba da potvrdi hrvatski Sabor, prenosi portal Kamenjar.

ХРВАТСКА ЧИЗМА НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ: Баножић открио нове планове Загреба

Foto: EPA

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić je na sednici Vlade rekao da je predloženo da u 2023. i 2024. godini u Kforu učestvuje do 60 pripadnika hrvatske vojske i do dva helikoptera hrvatskog ratnog vazduhoplovstva. 

Hrvatska u Kforu učestvuje od 2009. godine i do sada je u toj operaciji bilo 1.358 pripadnika hrvatske vojske.

Hrvatska vlada je odlučila i da će pripadnici hrvatske vojske nastaviti da učestvuju u pomorskoj operaciji EU u Somaliji i u mirovnim misijama UN.

Banožić je rekao da Hrvatska pridaje važnost učestvovanju u operacijama i misijama u inostranstvu čime, kako je dodao, aktivno doprinosi izgradnji međunarodnog mira i bezbednosti, a i jača svoje sposobnosti.

BONUS VIDEO: Trejler za film "Oluja"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom