VUČIĆ RUŠI SNOVE SEPARATISTA U PRIŠTINI: Odbio sam da primim papir koji su mi doneli iz EU, a tzv. Kosovo ne može u UN

Novosti online

19. 09. 2022. u 15:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o takozvanom novom okviru pregovora Beograda i Prištine, rekao i da su Šolcov Jens Pletner, Makronov Emanuel Bon i predstavnika EU Miroslav Lajčak njemu doneli papir koji je on odbio da primi, iako ga je pročitao.

ВУЧИЋ РУШИ СНОВЕ СЕПАРАТИСТА У ПРИШТИНИ: Одбио сам да примим папир који су ми донели из ЕУ, а тзв. Косово не може у УН

Foto: D.Milovanović/printskrin/ilustracija

- Znam šta su bile nečije ideje. Kada sam govorio o novoj arhitekturi nisam nikoga lagao. Oni su posle sami potvrdili sve što sam rekao, kada je Peter Stano rekao da nam trebaju paralelni pregovori. Ja sam dovoljno iskusan i dovoljno politički veteran da ne uzmem taj papir. Taj papir sada čeka da ga uzmem, ali ja ne mogu, glava me boli - rekao je Vučić.

Predsednik je izričito rekao da ne postoji nikakva šansa da pustimo tzv. Kosovo u UN.

- Ljudi misle da je to samo nekome opsovati majku i idemo dalje. Ali moramo da razmišljamo šta ćemo jesti. Oni su stvari postavili jasno, i kažu da je Putin izgradio zid, i traže da se svrstamo na nečiju stranu. Ali mi ne želimo da budemo pored bilo kakvog zida. To sve dodatno komplikuje našu situaciju. Ne živimo na nekom mirnijem mestu, već na raskršću puteva - ističe Vučić.

Foto: Printscreen/Pink

On kaže da bi bilo problema i kada bismo prihvatili predlog Zapada, i biće ih ako ne prihvatimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (40)

ZVERSKI PRETUČEN: Tragična smrt našeg velikog glumca - mislili da je Rom, nisu ga prepoznali! On potom tražio da ih ne gone krivično