NAJVEĆA POČAST ZA MAĐARSKOG PREMIJERA: Ovakav orden će Vučić uručiti Orbanu

V.N.

15. 09. 2022. u 12:48

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić odlikovaće sutra mađarskog premijera Viktora Orbana Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

НАЈВЕЋА ПОЧАСТ ЗА МАЂАРСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Овакав орден ће Вучић уручити Орбану

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovo odlikovanje je najviši znak javnog priznanja koji se dodeljuje za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja za našu zemlju.

Kako je najavljeno iz Predsedništva, nakon susreta na Andrićevom vencu Vučić će Orbanu uručiti odlikovanje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Mađarske.

Foto: Tanjug

Vučić je nedavno najavio da Orban uskoro dolazi u Srbiju i da će mu tom prilikom biti uručeno najviše domaće odlikovanje. Odnosi Beograda i Budimpešte su na najvišem nivou u istoriji, u velikoj meri zahvaljujući i ličnim odnosima i zalaganjima Vučića i Orbana. Mađarska pruža posebnu podršku Srbiji u evropskim integracijama i kritikuje pritiske na našu zemlju koji stižu iz EU povodom neuvođenja sankcija Rusiji.

Orbana je nedavno, zbog zasluga u odbrani i promovisanju tradicionalnih hrišćanskih vrednosti odlikovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. On mu je 5. septembra uručio najviše odlikovanje SPC, Orden Svetog Save prvog stepena, u sedištu Vlade Mađarske u Budimpešti. Patrijarh je tada naglasio Orbanovu nesebičnu podršku Eparhiji budimskoj SPC u Mađarskoj i izuzetan lični doprinos jačanju prijateljstva između dva susedna naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)