ASOŠIEJTED PRES JAVLJA: NATO zauzeo puteve na severu Kosova

Novosti online

19. 08. 2022. u 22:08

AMERIČKE trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspeha pregovora u Briselu, javlja američka agencija Asošiejted pres.

АСОШИЕЈТЕД ПРЕС ЈАВЉА: НАТО заузео путеве на северу Косова

Pripadnici KFOR / Foto Kosovo onlajn

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.

- Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja - kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

POTRESNE SCENE Sahranjen mladić koji je brinuo o 40 pasa: Dao si život za šapice! Zlotvori ti više ne mogu ništa