ANTISRPSKA RETORIKA DŽELALA SVEČLE: Rakić i gradonačelnici većinski srpskih opština reagovali na izjavu ministra policije

D.Zečević

11. 08. 2022. u 18:48

PAUŠALNE ocene i nastojanje da se kriminalizuje sever Kosova i Metohije od strane Dželala Svečle i ostalih predstavnika Prištine, su primer licemerja i neistina koje se svakodnevno plasiraju, ali koje naš narod više nego dobro razume.

АНТИСРПСКА РЕТОРИКА ЏЕЛАЛА СВЕЧЛЕ: Ракић и градоначелници већински српских општина реаговали на изјаву министра полиције

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision

- Plasiranjem neistina i pokušajem kriminalizacije severa Kosova i Metohije, Svečla uporno sakriva svakodnevno maltretiranje građana četiri opštine na severu Kosova i Metohije od strane njegove ROSU policije, pokušavajući da ih dugim cevima i pod punom ratnom opremom zaplaši.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju za javnost Zorana Todića, gradonačelnika Leposavića, a povodom izjava Dželala Svečle, ministra policije tzv. Kosova o kriminalu na severu Kosmeta.Identična saopštenja u kojima podsećaju na brojne napade na Srbe na

severu Kosmeta, ali i širom pokrajine u četvrtak popodne javnosti su prosledili i ostali gradonačelnici većinski srpskih opština na Kosmetu upozorivši da srpski narod na KiM s pažnjom i strpnjom prati izjave predstavnika Prištine.

- Privođenje medicinskih radnika, pretresi i oduzimanje medicinske opreme, primeri su necivilizacijskog čina koji je retko gde zabeležen u svetu, a Dželal Svečla time može da se pohvali. Napomenuo bih i prokopane puteve u blizini administrativne linije, kojima su mnoge naše stanovnike koji žive u blizini sprečili da dođu do svojih kuća i imanja, kako bi obrađivali i živeli normlano - dodaje se u saopštenju gradonačelnika Todića.

On ističe da "ovaj ministar policije izmišlja kriminal na severu i kriminalizuje sve što je srpsko, namerno zaboravljajući da pomene da se u zadnjih nekoliko godina nije dogodilo nijedno teško krivično delo na severu, niti ubistvo, niti razbojnička krađa, a sve to se svakodnevno dešava južno od Ibra u sredinama koja su pod njegovom ingerencijom".

Foto Tanjug

 

I predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da nastojanje ministra unutrašnjih poslova Prištine Dželala Svečle da skrene pažnju javnosti sa neispunjenih obećanja koje je njegova stranka davala u kampanji, obija se po pravilu preko leđa srpskog naroda. Zato je u prethodnom periodu dao sijaset izjava u kojima bez ijednog dokaza napada potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

- Svaki od tih napada obiluje neistinama, ali i očiglednom antisrpskom retorikom. Paradoksalno je da o vladavini prava govori Svečla koji bez ijednog zakonskog osnova šalje na goloruk i miran narod do zuba naoružane specijalne jedinice koji prebijaju građane, pucaju na njih iz vatrenog oružja, uništavaju privatnu imovinu itd. - ističe se u saopštenju predsednika Srpske liste i dodaje da nijedna laž protiv gospodina Radoičića koju je izovorio Svečla neće umanjiti njegovu odgovornost za podizanje tenzija i ugrožavavanje mira.

LICEMERJE

- Licemerno je da Svečla ili bilo ko iz Prištine govori obespravljenom srpskom narodu o vladavini prava. Onom istom narodu koji do danas nije dočekao da se odgovorni za napade na njega i Srpsku pravoslavnu crkvu kazne. Cinično je da o poštovanju zakona govori bilo koji predstavnik Prišine, koji kaže da nikada neće primeniti odluku Ustavnog suda i vratiti manastiru Visoki Dečani zemlju, koji se hvale da nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština iako je to obaveza međunarodnog karaktera, koji nije učionio ništa da spreči napade na povratnike i stvori bezbedonosne uslove za povratak prognanih ili koji Srbe procesuiraju i gone bez ijednog dokaza - navodi se u saopštenju predsednika SL Gorana Rakića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!