SNAŽNA PORUKA IZ MANASTIRA VISOKI DEČANI: "Već 23 godine živimo pod diskriminatorskom vlašću Albanaca, ali ostajemo na svom"

D. Z.

10. 08. 2022. u 16:41

MONAŠTVO Visokih Dečana saopštilo je u sredu na jednoj od društvenih mreža da Srbi na Kosovu već 23 godine žive pod diskriminatornom vlašću kosovskih Albanaca.

СНАЖНА ПОРУКА ИЗ МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Већ 23 године живимо под дискриминаторском влашћу Албанаца, али остајемо на свом

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

Naime, u objavi bratstva manastira Visoki Dečani na Tviteru podseća se da su kosovski Srbi živeli 500 godina pod otomanskom okupacijom.

- Preživeli smo, morali smo da poštujemo zakone okupacione sile, ali smo sačuvali veru i tradiciju. U poslednje 23 godine živimo pod diskriminatornom vlašću kosovskih Albanaca, ali nećemo prestati da se mirno borimo za naša prava i jednakost - navodi se u objavi manastira Visoki Dečani na Tviteru i dodaje da su "u poslednje 23 godine "mira" naše svetinje oskrnavljene, naš narod lišen osnovnih prava, naš identitet uskraćen uprkos međunarodnom prisustvu.

- U društvu koje se pretvara u etnički čistu albansku zemlju mi ipak ostajemo odlučni da ostanemo na svom - dodaje se u objavi bratstva bratstva manastira Visoki Dečani i dodaje da u ovim danima kada se srpski narod suočava sa svakodnevnim pretnjama i uvredama od strane kosovskih političara, kada izbeglice ne mogu da se vrate ni posle 20 godina izgnanstva i desetine crkava još uvek leže u ruševinama, kosovski Srbi ostaju s verom u Boga da ljudska nepravda i vladavina terora neće trajati večno.

- Bez vladavine prava, hronična korupcija, etnička i verska diskriminacija, mogu dugo vremena da ostave Kosovo daleko od demokratskog društva sa mnogo mladih ljudi koji odlaze na Zapad. Politički fanatizam koji danas vlada Kosovom učinio ga je nestabilnim mestom i crnom rupom - navodi se na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: NAŠA SVETINJA - MANASTIR VISOKI DEČANI - Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)