MINISTAR MOMIROVIĆ: Deonica obilaznice oko Zrenjanina puštena u saobraćaj

Novosti online

09. 08. 2022. u 12:11 >> 12:16

CILj Vlade Republike Srbije i predsednika Ačleksandra Vučića je da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Деоница обилазнице око Зрењанина пуштена у саобраћај

Foto: Ministarstvo

 - Ponosan sam što smo uspeli da završimo i četvrti sektor Obilaznice oko Zrenjanina, jer kao što je već poznato obilaznice su ključne za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada, što ujedno predstavlja i smanjenu emisiju štetnih gasova, ali i dobar preduslov za razvoj industrije, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - rekao je ministar Tomislav Momirović nakon puštanja u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina.

 - Nije slučajnost što smo ubrzali radove na ovoj obilaznici i u planu je da na proleće počnemo sa radovima i na petom sektoru čija je dužina nešto kraća od 4 km, a sa kompletno završenom obilaznicom teretni saobraćaj zaista izmestimo iz grada - rekao je Momirović.

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je dodao da je cilj Vlade Republike Srbije i predsednika Ačleksandra Vučića da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije.

 - Očekujem da će se izgradnjom Obilaznice oko Zrenjanina i uz planirani auto-put duplirati ekonomija u ovom gradu, koja bi time postala motor razvoja naše zemlje, i mi se nećemo zaustaviti dok to i ne uradimo - zaključio je Momirović.

Otvaranjem deonice Obilaznice oko Zrenjanina prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je tom prilikom objasnio kolika je važnost ovog projekta.

 - To je nova razvojna šansa grada, smanjeni broj vozila u gradu, manje zagađenja, gužva i habanja gradskih ulica i verujem da ćemo zajedno sa Vladom Republike Srbije, resornim ministarstvom i sa JP „Putevi Srbije“ dočekati da završimo i poslednju deonicu - naveo je gradonačelnik Salapura.

Ukupna dužina Obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 km., i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva. Nakon puštanja u saobraćaj Obilaznice oko Zrenjanina, ministar Momirović je prisustvovao radnom sastanku sa predstavnicima grada Zrenjanina, a glavne teme sastanka su bile nastavak poslednje faze izgradnje obilaznice kao i početak gradnje auto-puta.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode