U FUTOGU USELJENI NOVI STANOVI ZA IZBEGLICE: Još 136 porodica stambeno zbrinuto

Z. GRUMIĆ

04. 08. 2022. u 14:32

KLjUČEVE novoizgrađenih stanova u Futogu, namenjenih izbeglim licima iz Hrvatske i BiH, do danas je preuzelo 136 izbegličkih porodica, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

У ФУТОГУ УСЕЉЕНИ НОВИ СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Још 136 породица стамбено збринуто

Pres služba Grada N Sada

Na toj lokaciji izgrađena su ukupno 152 stana, sredstvima donatora, u okviru Potprojekta 8, Regionalnog stambenog programa (RSP).

- Grad Novi Sad je obezbedio zemljište za izgradnju objekta a u opremanje lokacije infrastrukturom uložio 90 miliona dinara – navedeno je u saopštenju.

Pre dve godine je u novoizgrađenom stambenom naselju u Veterniku ključeve svojih novih domova dobilo 276 izbegličkih porodica iz BiH i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

RSP je zajednički, višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u te četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima i to EU, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)