NAJNOVIJA VEST: Predsednik Srbije i vrhovni komandant naše Vojske došao u Generalštab

Novosti online

31. 07. 2022. u 22:28

KAKO "Novosti" saznaju Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i vrhovni komandant naše Vojske došao u Generalštab.

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Председник Србије и врховни командант наше Војске дошао у Генералштаб

FOTO: TAN‌JUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Podsetimo, predsednik je jutros održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je situacija na KiM opasna i komplikovana, ali i poručio da "nema predaje".

- Prištinski režim pokušava da iskoristi raspoloženje u svetu, u kojem misle da mogu da igraju na kartu "veliki Putin je naredio malom Putinu". Doneli su odluku da nameću narodu na severu KiM stvari koje ne mogu da nameću. Poslali su na administrativne prelaze dve jedinice sa 21 tonom goriva, sa željom da zaustave one koji imaju srpske lične karte. Sve bi to trebalo da krene večeras u ponoć, uz istovremeno ubeđivanje Srba da odustanu od KM tablica - rekao je Vučić danas na konferenciji. 

MOLIM IH ZA MIR, ALI DRZNU LI SE DA KRENU U PROGON SRBA, SRBIJA ĆE POBEDITI

On je, takođe, apelovao i na albansku stranu ali i na Srbe sa KiM da treba očuvati mir po svaku cenu:

- Srpski narod na KiM ima sve manje sluha i za moje moble, a moja molba je danas da pokušamo da sačuvamo mir po svaku cenu. Da ne uradimo ništa što bi moglo da dovede do bilo kakvog sukoba. Molim predstavnike velikih i moćnih zemalja da malo vode računa o međunarodnom pravu, o stanju stvari na terenu i da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob. Mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir, ali predaje neće biti i pobediće Srbija. Drznu li se da krenu u progon Srba, maltretiranje i ubijanje, Srbija će pobediti -rekao je predsednik.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)