ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA S ZBIGNJEVOM RAUOM: Odnosi Srbije i Poljske tradicionalno prijateljski

Tanjug

12. 07. 2022. u 17:14

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o saradnji sa tom evropskom organizacijom, bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i evropskim integracijama Srbije.

АНА БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА С ЗБИГЊЕВОМ РАУОМ: Односи Србије и Пољске традиционално пријатељски

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica vlade istakla je značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti.

Pohvalila je rad operacija na terenu, a posebno rad Misije OEBS-a u Srbiji, "sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u Srbiji".

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, Brnabić je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Ona je istakla da Organizacija predstavlja i most saradnje između vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge, ističući da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Predsedavajući OEBS-u posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsednica vlade je istakla da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i zahvalila šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije na naporima u građenju dobrih odnosa dve države i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS-a i Srbije, saopšteno je iz vlade.

BONUS VIDEO:

Gradonačelnik Šapić i ministar Udovičić dočekali Novaka Đokovića u Skupštini grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA LETO 2024: Ko će procvetati, a kome zvezde i neće biti baš naklonjene