"SRBIJA GRADI I RADI, PONOSAN SAM NA NAŠU ZEMLJU": Predsednik Vučić objavio novi snimak (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2022. u 15:34

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić objavio je snimak na svom Instagram profilu sa današnjeg otvaranja sektora B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica.

СРБИЈА ГРАДИ И РАДИ, ПОНОСАН САМ НА НАШУ ЗЕМЉУ: Председник Вучић објавио нови снимак (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Srbija gradi i radi i otvara nove puteve. Ponosan sam na našu Srbiju - objavio je Vučić uz snimak sa današnjeg događaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)


Vučić je izjavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka biti završena do kraja marta.

On je istakao da se trenutno u Srbiji grade 574 kilometra najmodernijih auto-puteva, brzih saobaćajnica i obilaznica oko velikih gradova.

Podseća da drevna kineska mudrost kaže da ako želite da se obogatite - prvo izgradite put.

- Ona na najbolji način definiše razvoj Srbije prethodnih godina, intenzivno smo investirali u gradnju puteva i pruga. Imali smo u tome podršku naših prijatelja iz Kine i Azerbejdžana - naveo je Vučić.

Predsednik kaže da ulaganje u infrastrukturu ima ključnu ulogu u razvoj svake ekonomije, kao i naše i da se Srbija uprkos ovim teškim vremenima i dalje razvija i ide napred.

Naglasio je da je naša zemlja u prvom kvartalu imala stopu rasta BDP-a 4,4 odsto, a da je fleš procena za drugi kvartal rasta BDP-a 3,7 odsto.

Imamo veoma brz i dinamičan razvoj Srbije, rekao je predsednik i zahvalio svim graditeljima i onima koji imaju jasnu viziju napretka zemlje.

- Bez izgradnje i novih puteva i pruga i aerodroma ne bismo mogli da imamo ovakvu stopu privrednog rasta - kaže Vučić i dodaje da ako se pogleda koje sve auto-puteve i brze saobraćajnice trenutno gradimo, da se jasno vidi da naša zemlja žuri i hita u budućnost.

Napomenuo je da je danas otvoren novi tunel Straževica od čak 760 metara, kao i da je u pitanju najmoderniji tunel, kao što ga ima, na primer, Švajcarska i to ako je izgrađen poslednjih godina, pošto je novi tunel Straževica moderniji od tunela u Švajcarskoj koji su izgrađeni pre dvadesetak godina.

Predsednik je kazao da će novi deo obilaznice od Orlovače do Straževice biti pušten u saobraćaj danas od 18 ili 19 časova.

Dodaje da preostaje da se završi još 9,6 km auto-puta na obilaznici do Bubanj Potoka, tzv. sektor B6, na kome se nalazi i tunel od 360 metara, kao i da će to biti gotovo do kraja marta.

Vučić je istakao da Srbija realizuje tako velike i značajne projekte iako "bukti" rat ne samo na istoku Evrope, već i u Evropi i svetu.

- Srbija ima snage da gradi i radi i otvara nove puteve. Nikad u svojoj istoriji nismo gradili 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica. Morate da budete ponosni na svoju zemlju i ponosan sam na naše graditelje - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)