ODBIJEN PRIGOVOR KOALICIJE ALBANACA DOLINE: RIK ocenila da je neosnovan

Tanjug

09. 06. 2022. u 21:14

REPUBLIČKA izborna komisija danas je odbila prigovor liste Koalicija Albanaca Doline protiv Rešenja Opštinske izborne komisije Bujanovca od 2. juna.

ОДБИЈЕН ПРИГОВОР КОАЛИЦИЈЕ АЛБАНАЦА ДОЛИНЕ: РИК оценила да је неоснован

Foto: Printskrin RTS

Prigovor je odbijen kao neosnovan na sednici kojom je predsedavao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Koalicija Albanaca Doline, koja ni posle ponovljenog glasanja na jednom biralištu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca nije uspela da uđe u republički parlament.

Prethodno je Opštinska izborna komisija odbila prigovor Koalicije Albanaca Doline na regularnost ponovljenog glasanja na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca od 27. maja.

Članovi OIK sa devet glasova protiv i sedam za odbacili su mogućnost za poništavanje izbora. Međutim, partiji Šaipa Kamberija ostaje da, ukoliko bude želela, spor nastavi pred Upravnim sudom.

Ukoliko se budu obratili sudu, proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora će se ponovo odložiti, a rokovi za formiranje nove vlade dodatno pomeriti.

Repriza glasanja održana je nakon što su poništeni rezultati izbora od 28. aprila, jer je Socijalistička partija Srbije podnela prigovor na regularnost.

Iako je tada Koalicija Albanaca uspela da se domogne jednog mandata, posle nove runde glasanja dobila je 598 glasova, što je bilo nedovoljno za ulazak u poslaničke klupe.

Jedan mandat je tako ponovo vraćen SPS, koji sada ima 32 poslanika.

BONUS VIDEO: Srbija dobitnik nagrade Pionir u oblasti zelenog finansiranja u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom