VERBALNI RATOVI: Zorana Mihajlović nastavlja da provocira

M. St.

10. 06. 2022. u 08:00

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović gotovo sve vreme svog mandata u Vladi u stalnom je klinču sa svojim stranačkim saborcima, ali i kolegama sa kojima sedi u Nemanjinoj 11. Da joj nije prijatno u "ministarskoj koži" u ovom rasporedu snaga, više puta je isticala, a poslednjih nedelja verbalni ratovi na više frontova su učestali.

ВЕРБАЛНИ РАТОВИ: Зорана Михајловић наставља да провоцира

Foto Tanjug

Poslednja u nizu njenih izjava kojom je ustalasala duhove u kabinetu Ane Brnabić je ta što je tokom jednog televizijskog gostovanja navela da je bolje što šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nije došao u Srbiju, dodajući i "da su nam prijatelji, kao što kažu da jesu, onda nije trebalo da planira da dođe u ovom trenutku".

Na ovo je juče reagovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je istakao da je Srbija država svih njenih građana i da zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe:

- Nikad nije dobro da nam stranci određuju ko su nam gosti, a ko prijatelji. Ako budemo birali prijatelje po dnevnopolitičkim prilikama i ako dopustimo da nam stranci određuju kako i sa kim ćemo sarađivati, postavlja se pitanje šta je sledeće.

Mihajlovićeva je pre samo nekoliko dana prozvala i člana glavnog odbora SNS Vladimira Đukanovića da koristi državnu funkciju zarad privatnog biznisa, na šta joj je on odgovorio da je "vrhunac licemerja kada te osoba koja je čak i veš kupovala vladinom karticom, optuži da koristiš stranku ili funkciju za privatni biznis".

- Da ti voliš Srbiju trebalo bi da podneseš ostavku i da prekineš da se baviš aktivno politikom - poručio je Đukanović.

Ministarka je takođe, više puta isticala kako se nije snašla u aktuelnoj Vladi i da je najbolje sarađivala sa Vučićem kada je bio premijer, čime je indirektno prozvala premijerku Anu Brnabić sa kojom je ranije bila u otvorenom sukobu. Podsetivši se situacije sa kolutanjem očima tokom premijerkinog izlaganja na predstavljanju Duing biznis liste, Mihajlovićeva je istakla da bi opet uradila isto da se ponovi slična situacija.

"OČISTILA" BI KABINET

U NEDAVNOM televizijskom gostovanju, na pitanje da li bi ostala deo vlade ako ostane sličan sastav, Mihajlovićeva je rekla da nešto mora da se promeni i da barem 80 odsto mora da bude kompetentnih. Komentarišući napade na nju u medijima, ona je rekla da su razlozi to "što je drugačija, što je nešto bolje uradila i da niko ne treba da brani predsednika od nje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024