ALBANCI IMAJU SPISKOVE SRBA SA SEVERA KOSMETA: Bezbednosna situacija u Kosovskoj Mitrovici nikad teža

D. Zečević

06. 05. 2022. u 16:36

MILAN Radojević, gradonačečnik severne Kosovske Mitrovice ocenio je na danjašnjoj sednici opštine da situacija u bezbednosnom smislu nikada nije bila teža.

АЛБАНЦИ ИМАЈУ СПИСКОВЕ СРБА СА СЕВЕРА КОСМЕТА: Безбедносна ситуација у Косовској Митровици никад тежа

Duge cevi sve češća slika i na severu KiM, Foto AP

On je istakao zabrinjavajućim to što prištinske vlasti prave spiskove Srba koji su protestovali septembra meseca prošle godine na prelazima Jarinje i Brnjak, odnosno što kosovska policija dostavlja pozive za saslušanja licima sa pomenutog spiska a na kojem se nalazi sedamdeset dvoje Srba iz opština sa severa Kosmeta.

Inače, v.d.komandira policijske stanice severne Kosovske Mitrovice Goran Živković potvrdio je za Novosti da postoji spisak Srba sa severa Kosova i Metohije koje je tužilaštvo tzv. Kosova optužilo za "podrivanje ustavnog poretka Kosova" i druga krivična dela kao i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

- Spiskovi nisu tajna i na jednom spisku je 58 osoba, koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka (tzv.) Kosova, dok je na drugom spisku 14 lica koja se terete za druga krivična dela,za ometanje službenih lica, teška ubistva u pokušaju i druga dela - istakao je Živković pojašnjavajući da se na spiskovima nalaze lica koja žive u opštinama na severu Kosmeta, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu...

Pomenuti spiskovi prema Živokvićevim rečima sa imenima osumnjičenih osoba i njihovim adresama pristigli su u policijsku stanicu u severnoj Mitrovici pre petnaestak dana a pozivi na saslušanje u Prištinu već se uručuju na kućne adrese osumnjičenih.

BONUS VIDEO: SPECIJALCI ROSU U AKCIJI U ŠTRPCIMA - Naoružani upali u srpske kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

UPRAVO SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara