NOVI LAPSUS AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bajden tokom govora pomešao Ukrajinu i Rusiju (VIDEO)

Novosti onlajn

04. 05. 2022. u 22:46

AMERIKANCE je iznervirao novi lapsus američkog predsednika Džozefa Bajdena, koji je ovoga puta pomešao Rusiju i Ukrajinu tokom nastupa.

НОВИ ЛАПСУС АМЕРИЧКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Бајден током говора помешао Украјину и Русију (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Alex Brandon

Tokom obilaska fabrike u Alabami, u kojoj se proizvode protivtenkovski raketni kompleksi „Džavelin“, Bajden je održao govor i izjavio da SAD „isporučuju oružje Rusiji“.

- Čini se da će se na ovom žalosnom tonu okončati Bajdenova politička karijera - napisao je jedan od komentatora - dok je drugi primetio da se predsednik SAD ispravno izrazio, jer „oružje nije namenjeno za podršku Ukrajini, nego za slabljenje Rusije“.

- Ukrajina se koristi kao i Avganistan za borbu protiv Sovjetskog Saveza. Sukob se raspiruje ne radi postizanja konkretnog cilja, nego za stvaranje beskonačne kriz - bio je jedan od zaključaka u komentarima.

Prošle sedmice Bajden je objavio da je Kongresu SAD uputio predlog da se izdvoji dodatnih 33 milijarde dolara za podršku Ukrajini u sferama odbrane i bezbednosti, kao i za humanitarne potrebe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina