BAJDEN "SEDI NA DVE STOLICE": Obmanjuje glasače koji ne žele da SAD vojno interveniše dok evropski partneri iziskuju veću pomoć Kijevu

R. V.

02. 05. 2022. u 16:00

AMERIČKI predsednik Džo Bajden bio je pod pritiskom kako glasača koji ne žele da vide SAD uvučene u ukrajinski sukob, tako i evropskih partnera koji očekuju da Amerika pruži ozbiljniju pomoć Kijevu, kaže Diao Daming, vanredni profesor na Univerzitetu Renmin u Kini, za "Global Times".

БАЈДЕН СЕДИ НА ДВЕ СТОЛИЦЕ: Обмањује гласаче који не желе да САД војно интервенише док европски партнери изискују већу помоћ Кијеву

Foto: Tanjug AP

- S jedne strane, Bajden se suočio sa unutrašnjim ekonomskim pritiskom, obmanjuje birače da Sjedinjene Države neće ulaziti u ukrajinski sukob. S druge strane, Bela kuća je prinuđena da izrazi veliku podršku Ukrajini, jer je to ono što američki saveznici žele - objasnio je specijalista, prenose RIA Novosti.

Priliv američke „pomoći“ Ukrajini je pokušaj da se raspiri kriza i zatvori prostor za pregovore između Rusije i Ukrajine, naglasio je on.

Bajden je prošle nedelje objavio da je podneo zahtev Kongresu za dodatnih 33 milijarde dolara za finansiranje „neviđene odbrane, bezbednosti i humanitarne pomoći“ Ukrajini.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest