SVE VIŠE NEUTRALNIH TONOVA: REM objavio treći Izveštaj o radu televizija u kampanji

V. N.

23. 02. 2022. u 20:58

REGULATORNO telo za elektronske medije objavilo je u sredu treći Izveštaj o nadzoru političkog pluralizma za period od 1. do 10. februara, u kome se navodi da je vreme posvećeno vanparlamentarnim strankama na RTS 1, RTV 1 i TV Prva povećano.

СВЕ ВИШЕ НЕУТРАЛНИХ ТОНОВА: РЕМ објавио трећи Извештај о раду телевизија у кампањи

Foto P. Milošević

REM u izveštaju o analizi programa osam televizija uoči samog početka izborne kampanje navodi da je RTS 1 u prilozima beleži najveći procenat neutralnog tonaliteta (86,76 odsto) i taj trend je u porastu u odnosu na prethodne izveštaje.

U programu RTV Pink zabeleženo je najveće prisustvo analitičara i ostalih učesnika političkog pluralizma u odnosu na ostale komercijalne pružaoce medijskih usluga sa nacionalnim pokrivanjem (43,06 odsto). Parlamentarnim strankama posvećeno je duplo više vremena nego vanparlamentarnim (12,21 odsto u odnosu na 6,18 odsto), a dominantna tema je "kritički prema opoziciji".

U prilozima TV Prva zabeležen je najveći procenat priloga u neutralnom tonalitetu (61,79 odsto) u odnosu na ostale komercijalne pružaoce medijskih usluga.

Program TV N1 u sva tri Izveštaja obeležila je "kritika vlasti" kao dominantna tema (71,8 odsto u prvom, 33,62 odsto u drugom i 38,29 odsto u trećem periodu). Takođe, zabeležen je najveći procenat prikazanih priloga u negativnom tonalitetu (77,04 odsto u prvom, 67,77 odsto u drugom, i 68,01 odsto u trećem periodu).

U sva tri Izveštaja o političkom pluralizmu u prilozima TV Nova S najprisutnije je izveštavanje u negativnom tonalitetu (62,79 odsto u prvom, 63,29 odsto u drugom, i 66,73 odsto u trećem periodu), a dominantna tema je "kritika vlasti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNE VESTI U DOMU GLUMICE Vićentijevićeva slomljena: Čuvam te zauvek, putuj