IZBORI U SRBIJI: RIK proglasila izbornu listu Dveri i imenovala nove članove

Tanjug

23. 02. 2022. u 19:26

REPUBLIČKA izborna komisija (RIK) večeras je proglasila izbornu listu "Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije", za parlamentarne izbore koji se održavaju 3. aprila.

ИЗБОРИ У СРБИЈИ: РИК прогласила изборну листу Двери и именовала нове чланове

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na listi je 250 kandidata, a pravno valjanih pismenih izjava za ovu listu je bilo 10.469.

Član RIK-a Miloš Tomašević je ukazao da postoje problemi oko imena POKS i da je sporan izgled pečata na koalicionom sporazumu, ali je, kako je dodao, konstatovano da su to stvari o kojima odlučuju drugi organi, a da lista ispunjava formalne uslove tako da može da se proglasi.

Republička izborna komisija je takođe imenovala i novog člana i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu koje je predložila ova koalicija, kao i člana i zamenika člana koje je predložila juče proglašena lista Suverenisti - Saša Radulović-Milan Stamatović-Jovana Stojković.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je i da RIK ima i novog člana i zamenika člana u proširenom sastavu iz koalicije sa liste "Moramo - Akcija - Ekološki ustanak - Ćuta - Ne davimo Beograd -Nebojša Zelenović“.

BONUS VIDEO - SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista