SRBIJA se prethodnih godina nije usaglasila ni sa jednom odlukom Evropske unije koja je išla protiv Rusije, odbila je da podrži nekoliko desetina takvih deklaracija Brisela i nema razloga da tu politiku menja sada, kada stižu zahtevi da se priključimo novom paketu sankcija Zapada protiv Moskve.

DžoniSvetac

24.02.2022. 09:16

Bitno je da imamo jedistven i nepokolebljiv stav o neutralnosti i da se nikako ne desi da se neki ministarčić oglasi sa privatnim stavom !!!

Bg Dex 1970

24.02.2022. 09:21

Neutralna politika Srbije je idealna, pogotovo u ovom trenutku. Kada bi smo otišli u neku dalju prošlost po pitanju opredeljenja, biranju strana ili neutralnosti određenih država, krenuo bih od SAD-a. Da nije bilo bombaškog armagedona na Perl Harbur, Amerika nikada ne bi učestvovala u ratu protiv nacističke Nemačke i njenih savezničkih država. Niko nije predhodno vršio određeni pritisak na SAD. Drugo, za vreme II Svetskog Rata, Švajcarska je i te kako bila neutralna dok je gorela cela Evropa. Da li je neko vršio pritisak na nju? Sada se ja pitam, čemu svi ovi pritisci sa zapada na našu malu zemlju?

Simon

24.02.2022. 09:41

Koje licemerje zapada....gde ste bili kada je kosovo bilo pitanje,srbiji je jedini iskreni prijatelj rusija,i verujem da se kojim slučajem srbija graniči sa rusijom ,već bi bili njihovi ćlanovi,ovako smo na milost i nemilost zapada....ali mi imamo veru u sebe što je najbitnije,živela srbija i rusija.

Mama

24.02.2022. 10:42

Samo 5 zemalja u EU postujem a sve ostalo su muve podrepasice SAD-a. Pet zemalja nisu Evropa. U hor sa zlotvorima NIKAD! ZA SANKCIJE RUSIJI REFERENDUM!!!

Vojo

24.02.2022. 12:36

Nešto se ne sećam da ste se vi iz NATO makar izvinili za zversko bombardovanje naše zemlje. Ne sećam se ni da vam je Ukrajina uvela sankcije.

Nikola

24.02.2022. 16:27

Nećemo! Bombardujte nas! Ajde sad,vi pošovaoci međunarodnog prava!? Agresori bez presedana i ubice male dece! Kukavice jedne obične,Putin će vas satrati!

buki

24.02.2022. 23:22

Da osudimo Rusiju što je ušla u Ukrajinu da zaštiti Ruse na koje se 8 godina puca, a da ne osudimo SAD I Nato, koji je u Srbiju ušao da ubija Srbe bez ikakvog valjanog razloga, osim što su zlikovci odlučili da nam otmu deo Srbije i tu naprave Nato bazu. Toliko o tome kako je pristup Natou dobrovoljan, jer ako nećeš, oni će naoružati teroriste, bombardovaće ti gradove, porušiti fabrike i infrastrukturu, pobiti decu, zatrovati zemlju, oteti teritoriju i na njoj ipak napraviti svoju bazu bez tvog pristanka. Zato uvek kad čujem Nato-lobiste i njihovu bolesnu retoriku, dobijem nagon na povraćanje.