NEPUNA 24 časa nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin priznao suverenitet Donjecka i Luganska, Srbija se našla pred snažnim pritiscima da uvede sankcije Moskvi i priključi se paketu restriktivnih mera koje su juče, po hitnom postupku usvojili i vrh Evropske unije i zvanični Vašington. Paralelno sa tim, jačaće i zahtevi da Beograd ne samo politički već i bezbednosno zauzme stranu, tačnije da stane pod kišobran NATO.

Miodrag

23.02.2022. 08:13

Srbija,pametnom politikom može da ojača svoje pozicije!!! Dvostruki standardi: Kosovo može bez problema,LNR i DNR ne !!! Republika Srpska isto ne!!!! Znači sila!!! Mi ako se stavimo pod kapu NATO, nije sigurno da smo zaštićeni!!! Ali je sigurno,da ćemo kao narod nestajati!!!

Miki Zg

23.02.2022. 08:53

S obzirom da je sve rečeno u članku jedini spas za Srbiju je neutralnost ,nikakovo svrstavanje u sukob Nato alijanse i Rusije .Poručio bi ; Go hom Jenki ,mir i dobro u Evropi i u cijelom svijetu !

Sakic Boris

23.02.2022. 09:25

Smatram da je podmuklo širenje američke militarističke politike i NATO-a ka istoku dovelo Rusiju u poziciju da brani svoje granice, dok Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso. Pozdrav iz Kanade svojoj mojoj slovenskoj braći sa željom da stave prst na čelo i izbegnu rat! Međutim, odreći ću se srpskog pasoša ukoliko moja Srbija uvede sankcije Rusiji.

Djoka Proka

23.02.2022. 09:26

Predlažem ukrajinskom ambasadoru da ponovi časove istorije svoje zemlje pa tek onda neka nešto zbori. Ukrajina je Rusija! Uvek bila i ostaće! Srbija uz Rusiju i nikako drugačije!

Vatro Marx

23.02.2022. 10:29

Bez obzira na reakciju Washingtona i Brisela Srbija ne moze pridtat ni slucajno pod kisobranom agresora NATOa. Kao i Brisel koji hoce pod svaku cenu da Srbija se odrekne svoje svijetinje.

Silni

23.02.2022. 11:40

Mi smo zemlja neutralna i moramo ostati kad se slonovi tuku,Sta su nas pitali kad su nas bombardovali i ubijali ni sad neka nista ne pitaju i ne uslovljavaju.Ko hoce tudjom rukom zmiju da uhvati ,neka je sam hvata nas neka ostave dosta su nam zla ucinili neka im Bog vrati dobrotu njihovu po hiljadu puta.