ANA BRNABIĆ U BRISELU: Završen Savet za stabilizaciju i pridruživanje EU

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 14:26

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić tokom zvanične posete Briselu predvodi delegaciju Srbije na šestom sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije, predviđen je i niz bilateralnih razgovora sa najvišim zvaničnicima Unije

АНА БРНАБИЋ У БРИСЕЛУ: Завршен Савет за стабилизацију и придруживање ЕУ

Foto Tanjug/AP

Šesti sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije završen je u zgradi Saveta EU u Briselu, delegaciju Srbije predvodili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar za evropske integracije, Jadranka Joksimović.

Ispred EU, Savetom predsedava šef diplomatije Žosep Borelj, a prisustvuje i evropski komesar za proširenje, Oliver Varheji.

Borelj je prvi izneo zaključke sastanaka.

- Imali smo sveobuhvatnu raspravu danas. Pogledali smo napredak Srbije i njene dalje zadatke. U dobrom smo zamahu, jer smo u decembru otvorili četiri poglavlja, a većina glasača je u Srbiji odobrila Ustavne reforme. Srbija treba da sprovodi reforme iz domena vladavine prava i štampe. Te reforme su neophodne da bi se poboljšao politička i demokratska situacija - istakao je Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRIŠTINA ZATVARA VRATA DIJALOGU U BRISELU: Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković razgovarao sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom