GLIŠIĆ OCENJUJE: Na ponovljenom glasanju desila se ogromna promena

Novosti onlajn

23. 01. 2022. u 22:22

U SRBIJI je danas na devet biračkih mesta održano ponovljeno glasanje na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, a predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić je rekao da se, iako ono ne može da utiče na konačan rezultat, dogodilo "pravo čudo" kada su sabrani današnji rezultati.

ГЛИШИЋ ОЦЕЊУЈЕ: На поновљеном гласању десила се огромна промена

Foto P. Milošević

Glišić je rekao da je došlo do ogromne promene u odnosu na referendumsko pitanje, a to je ilustrovao primerima sa dva biračka mesta u Nišu i Čačku.

- Na biračkom mestu u Nišu 16. januara 60,9 odsto birača zaokružilo je "da", a 39,1 odsto birača zaokružilo je "ne". Danas na istom tom biračkom mestu 77,1 posto birača je podržalo promenu Ustava, a 22,9 odsto je bilo protiv - rekao je Glišić.

Još očitiji je, kako je dodao, primer u Čačku gde je zahtev za promenu Ustava doživeo poraz 16. januara jer je 48 odsto glasalo za promenu a 52 odsto birača protiv.

Danas je na istom tom mestu 75 odsto birača podržalo promenu Ustava, a 25 odsto birača je zaokružilo "ne", rekao je Glišić.

- To nedvosmisleno pokazuje kakav ugled ima predsednik Aleksandar Vučić među građanima i koliko njegove reči imaju težinu i koliko znače. Mi ćemo se i dalje boriti da naše sudstvo bude efikasnije i nezavisnije i mislim da je ovo dobar, odlučujući korak u tom smeru. Sledeće što nas čeka 3. aprila, idemo tamo ubedljivo da ih pobedimo jer Srbija neće da ide nazad, Srbija želi da ide samo napred i to ćemo 3. aprila da pokažemo - zaključio je Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest