NEĆE ME OTERATI S KOSOVA: Milan Kovačević istrajan u nameri da ostane na svom imanju

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 15:29

MILAN KOVAČEVIĆ iz srpskog sela Banje kod Srbice, kojeg je juče pretukao Albanac koji mu je krao drva, poručio je da ga ni ovaj napad neće oterati s Kosova.

НЕЋЕ МЕ ОТЕРАТИ С КОСОВА: Милан Ковачевић истрајан у намери да остане на свом имању

Foto: Novosti

- Po ko zna koji put me fizički napadaju, vređaju, prete, kradu i pale stvari, ali neće uspeti da me oteraju s moje zemlje! Ja s Kosova ne idem! - poručio je Kovačević.

NJega je, naime, juče Albanac napao i udario pesnicom u lice kada ga je uhvatio u trenutku dok je krao njegova drva. Napad se desio u trenutku kada je išao u kupovinu i da bratu odnese materijal za kuću.

- Bratu sam nosio neki materijal za kuću i naišao sam na njega koji je sekao moja drva! Viknuo sam ka njemu, pitao ga zašto seče moja drva, a on je tada pobesneo, krenuo ka meni i udario me pesnicom u lice. To je video gazda obližnje kafane i viknuo mu da me pusti, ali on me je tada gurnuo svom snagom i uhvatio za vrat da me guši. Nekako sam se iskobeljao i ušao u kola kojima sam otišao u policiju da prijavim napad - ispričao je Milan.

Kako kaže, ovo nije prvi put da ga taj isti Albanac napada, ali i da seče i krade njegova drva.

- Isti čovek me je i letos napao. I tada me je povredio, imao sam i ogrebotine na licu i modrice na leđima - seća se Milan.

Napadi na njega i njegovu imovinu su konstantni.

- Krajem decembra prošle godine zapalili su mi u šumskoj kući sve. Ostao sam bez dva kauča, šporeta i još nekih stvari koje sam tamo imao. Ja u toj kući provodim mesece, sve od ranog proleća pa do zime, tamo sam sve vreme dok čuvam stoku - kazao je.

Povodom ovog napada oglasila se i vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz koje su ukazali da je Kovačević meta Albanaca samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču.

- Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju. Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće - naveli su u Kancelariji.

Dodaju da nije slučajno da je do ovog incidenta došlo u istom danu kada je kosovski premijer Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke.

- Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste. O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda - zaključili su.

BONUS VIDEO:

AKCIJA SPASAVANJA NA RTNJU: Evakuisan povređeni muškarac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)