SELAKOVIĆ I GUJON U ČIKAGU: Proslavili Božić sa Srbima (FOTO)

Tanjug

07. 01. 2022. u 20:05

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković proslavio je danas u Čikagu Božić sa Srbima u ovom američkom gradu.

СЕЛАКОВИЋ И ГУЈОН У ЧИКАГУ: Прославили Божић са Србима (ФОТО)

Foto: Tanjug

Selaković i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, prisustvovali su prazničnoj, božićnoj liturgiji, koju je služio episkop novogračanički-srenjezapadnoamerički Longin sa sveštenstvom, u Sabornom hramu Vaskrsenja gospodnjeg.

Saborni hram je odisao prazničnom atmosferom, a među Srbima vladalo je zadovoljstvo što je po prvi put na Božić sa njima u Čikagu predstavnik matice, Srbije.

U izjavi Tanjugu oni su ocenili da će to doprineti snaženju veza dijaspore u SAD i matice.

- Veoma je važan Božić za nas Srbe. Posebno nam znači što je sa nama delegacija iz matice - rekla je Tanjugu jedna starija Srpkinja.

Njen sunarodnik, koji je na liturgiju došao iz Milvokija, ističe da je važno jedinstvo srpskog naroda, kao i dolazak ministra Selakovića u SAD, dok je za Gujona rekao da je "veliki Srbin".

Srbi iz Čikaga pozdravljaju dolazak šefa srpske diplomatije, ukazujući da država treba uvek da bude sa svojim narodom, pa tako i u dijaspori.

- Mi se uvek obradujemo kada dolaze. Podržavamo našu vladu, koja nam je od Boga blagoslovena i koja tako treba i da radi - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna