FRANCUSKA, JEDAN OD NAJBITNIJIH PARTNERA NAŠE ZEMLJE: Šef diplomatije Nikola Selaković u Parizu sa predstavnicima oba doma parlamenta

Novosti online

17. 12. 2021. u 06:15

JEDINI put za postizanje održivog rešenja za Kosovo i Metohiju je dijalog i Beograd, bez obzira na opstrukcije Prištine, ostaje dosledno na toj poziciji.

ФРАНЦУСКА, ЈЕДАН ОД НАЈБИТНИЈИХ ПАРТНЕРА НАШЕ ЗЕМЉЕ: Шеф дипломатије Никола Селаковић у Паризу са представницима оба дома парламента

Foto Privatna arhiva

To je u Parizu juče poručio šef diplomatije Srbije Nikola Selaković, tokom razgovora sa predstavnicima oba doma Parlamenta.

On je konstatovao da dve zemlje vezuju istorijska bliskost i prijateljstvo, poručivši da je Francuska jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije.

Tokom sastanka sa senatorima i poslanicima, Selaković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ukupna saradnja dve zemlje beleži konstantan napredak i da je politički dijalog odličan, ali i ocenio da je Srbija, u skladu sa strateškim partnerstvom, opredeljena za dalje unapređivanje odnosa sa Francuskom.

- Svedočimo intenziviranju naših odnosa, koje je nastupilo nakon posete predsednika Makrona Srbiji 2019, kada je i partnerstvo dveju zemalja dobilo na snazi - rekao je Selaković, dodavši da je saradnja naročito intenzivirana u oblasti ekonomije.

Ministar je kazao da je Francuska veoma važan ekonomski partner, podsetivši da je Srbija privukla čak 80 odsto francuskih investicija u čitavom regionu. On se zahvalio domaćinima na podršci koju pružaju napretku naših evrointegracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)