IZLOŽBA NAGRAĐENIH AUTORA NA KONKURSU "VLADIMIR VELIČKOVIĆ": Četvoro najboljih crtača u "Haosu"

M.A.K.

16. 12. 2021. u 17:59

GALERIJA "Haos" i Fondacija "Vladimir Veličković", uz podršku i pod pokroviteljstvom SANU, realizovali su u aprilu prvi postkovid konkurs za najbolji crtež, koji je, kao pordšku mladim stvaraocima, svojevremeno osnovao naš i francuski akademik, a četvoro laureata predstaviće se zajedničkom izložbom, u utorak, 21. decembra.

ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ АУТОРА НА КОНКУРСУ ВЛАДИМИР ВЕЛИЧКОВИЋ: Четворо најбољих цртача у Хаосу

Foto promo Galerija Haos

Na postavci koju će otvoriti vajar Mrđan Bajić, od 20 časova, u "Haosu" će se naći dela Marina Marković ( prva nagrada), Kristina Pirković i Milica Lazarević (druga nagrada), Nebojši Jamasaki Vukeliću (treća nagrada). U žiriju koji je dodelio priznanja bili su akademik Dušan Otašević, profesor Mrđan Bajić, istoričarke umetnosti Borka Božović i Ana Ereš i Vuk Vidor. u ime porodice Veličković.

- Svi nagrađeni autori su u svojim oblastima već zapaženi, aktivni su na likovnoj sceni, a nagrada na ovom uglednom konkursu samo ističe njihov stvaralački značaj i veru u budućnost umetničke egzistencije mladosti - napisala je u katalogu izložbe Ljiljana Ćinkul.
Inače, svo četvoro nagrađenih na dvanaestom konkursu sa Veličkovićevim imenom, ima potpuno različite pristupe i poetike.Izložba će trajati do 21. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije